Croquetes de conill al vermut amb olives verdes

Tenir un cap de corda :  tenir una mania, una dèria... això és el que m'ha passat a mi amb aquestes croquetes!


Fa dies que em ronda pel cap fer croquetes de conill, però vull que em quedin gustoses, per tant he de fer el conill ben rostit per aconseguir-les com jo vull. I com que aquests dies estem amb La Cuina del Vermut... doncs he pensat posar-hi vermut... i alguna coseta més... La veritat el conill ha quedat boníssim, tant que vaig tenir feina perquè me'n sobrés una mica per fer les croquetes.

Comencem fent la recepta del conill, necessitem:

  • Un conill trossejat
  • Una ceba grossa
  • Un gra d'all
  • Dos o tres alls tendres
  • Una fulla de llorer
  • 100cc de vermut de Reus
  • Caldo de verdures
  • mitja culleradeta de pebre vermell de la Vera
  • Oli, sal i pebre
  • Olives verdes
Salpebrem el conill i el fregim en una cassola amb una mica d'oli. El reservem.
A la mateixa cassola hi posem la ceba i els alls ben picats i ho deixem coure fins que estigui de color de caramel. Tornem a posar-hi el conill, el cobrim amb el caldo, hi posem la fulla de llorer i ho deixem fent xup-xup una mitja hora llarga. Hi posem el pebre vermell, les olives verdes i el vermut i ho deixem uns 20 minuts fins que el suc es redueixi força.
Tapat i que reposi fins l'endemà!

I amb les cuixes, un parell de talls del llom i el fetge del conill he fet les croquetes!
Esmicolem la carn i el fetge i ho  piquem. Tallem unes quantes olives i les barregem amb la carn junt amb tres o quatre cullerades del suc del rostit.
Fem una panada de farina:
  • 400g de llet
  • 20g de mantega
  • 75g de farina
  • Sal
Posem la llet al foc amb la sal i la mantega. Quan arrenca al bull hi tirem la farina, ho retirem del foc i ho treballem bé fins aconseguir una massa homogènia i sense grumolls. Ho tornem a posar al foc, remenant-ho contínuament, a foc lent, uns 5 minuts més.
Afegim la massa de la carn amb les olives a la panada i ho barregem bé.
Quan es freda fem les croquetes de la següent manera:
Preparem un recipient amb un parell d'ous ben batuts i un altre amb el pa ratllat. Donem forma a les croquetes ( jo ho faig amb les mans ja que és com em surten millor), les suquem primer en ou i després les arrebossem amb el pa. Les deixem assecar una hora, com a mínim, abans de fregir-les.
Les fregim en oli calent però que  no fumegi. Quan són rosses per igual per tots els cantons les traiem, les posem damunt d'un paper de cuina perquè perdin l'excés d'oli i es serveixen ben calentes i cruixents!
I aquí teniu dos plats diferents, cuinats amb Vermut de Reus... el conill bo i les croquetes, tasteu-les i m'ho dieu!

Comentaris

  1. No m'estranya que tinguessis feina per que sobrés conill per fer les croquetes......el conill ha de ser boníssim!!!! I les croquetes....no diguéssim!!!
    A mi no em faria res que m'adoptessis tu a mi!!!!
    Petonets, Dolça!
    Olga

    ResponElimina
  2. Fantásticas y originales croquetas que unido a la Cuina del Vermut que estas haciendo, deben de ser riquísimas y sanas con esta carne.
    Peto

    ResponElimina
  3. Que buenas te quedaron y muy originales de conejo.Un buen resultado y saludable.Bssss

    ResponElimina
  4. Semblen bones, bones.. Fará 10 mesos que tenim com a mascota un conillet i ara ens fa molta pena menjar-ne, pero amb receptes com aquesta costa no fer-ho.
    T'han quedat molt bé! :)
    Petons.

    ResponElimina
  5. Hola Gloria. Nunca había visto croquetas de conejo ni por supuesto nunca las había hecho y es que conejo solo he hecho en una ocasión ya que era una carne que no me llamaba la atención. Ahora ha cambiado jj pero como a mi mujer sigue sin gustarle cuando quiera hacer será para mí solo jj.
    Tal como lo has preparado ha debido salirte delicioso. huelga por tanto decir como te han debido salir estas croquetas porque con esa materia prima el resultado ha tenido que ser excepcional. Unas exquisitas croquetas.
    Un abrazo

    ResponElimina
  6. que croquetes més originals!!! M'agrada molt l'idea de guisar conill per tenir sobres per les croquetes, veig que no soc l'única que cuina per tenir sobres per cuinar altres coses!!!
    Totalment irresistibles!!!
    Petons i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  7. Apuntat el mètode pas a pas...aquestes teves han de ser delicioses....A veure com surten les pròximes a casa!!! Petonarros!

    ResponElimina
  8. ohhhh... han de quedar unes croquetes super gustoses i molt meloses... val la pena fer quantitat de conill perquè en sobri una miqueta ;)

    ResponElimina
  9. Quina delicia, mai a la vida les he vist fer ni les he tastat, han de ser una agradable sorpresa notar el gust a conill, gens típic, però bonísim imagino!! Les restes de cuina sempre queden bé amb una bona beixamel per fer unes croquetes!!
    Un peto maca!

    ResponElimina
  10. Molt originals! me les apunto, han d'estar molt bones!

    ResponElimina
  11. Doncs no se que agafar si les croquetes o el pollastre, difìcil elecció
    Muas

    ResponElimina
  12. Me gusta la idea y muy original, de buena gana me comía una ahora mismo porque justamente en casa se pirran por las croquetas. bss

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides