Mil fulls de patata i baldana gratinat

Dia 20 de febrer, toca publicar l'entrada del repte del Blog al Plat dedicada a Pa amb tomàquet. Si us passegeu pel blog de la Marylou hi trobareu plats de tota la vida, presentats de manera clara i entenedora , plats de xup-xup, plats tradicionals  i plats innovadors. 
He estat dubtant entre dos o tres, sobretot m'ha temptat molt el coc fet dins un pot de vidre que es tapa i es conserva, però al final m'he decidit per un plat únic, que té de base les patates amb el qual vam gaudir molt. I el coc ja caurà més endavant :-)
Aquesta recepta, que ella va publicar el 4 de maig de l'any passat,  feta amb baldana de Tortosa ha  estat un descobriment que de ben segur repetirem! Aquí teniu la meva versió:

Necessitem:

  • tres patates
  • tres baldanes
  • 1 ceba
  • 1all tendre
  • Oli i sal
  • Dos gots de llet
  • Una cullerada de mantega
  • Dues cullerades de farina
  • Nou moscada
  • Formatge ratllat


Bullim les patates amb pell, en abundant aigua i sal,  Les deixem refredar una pica, les pelem i les tallem a rodanxes.  En posem unes quantes al fons d'una safata .

Posem la ceba picadeta en una paella amb una mica d'oli  a foc ben baixet i quan comenci a agafar color i afegim l'all tallat ben petit i les baldanes esmicolades.
En una cassola a banda fem la beixamel amb la mantega, la llet, la farina i una mica de nou moscada.  Ho salem.
Ho barregem bé . 

Posem una capa d'aquesta barreja damunt les patates, un altre pis de patates i ho cobrim bé amb la resta de beixamel amb la baldana i el sofregit de ceba i all. 
Hi posem formatge ratllat per sobre i ho posem al forn a gratinar fins que estigui una mica daurat.


Comentaris

  1. UUuauuaauuu!!! Quina bona tria!!!! Ho provaré de fer amb botifarra de Benifallet!! Segur que hi ha un que em fa la "ola"!!!
    Petonets, Dolça!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pels que som menjadors com nosaltres (i em sembla que vosaltres també) és un plat ideal per deixar preparat i gratinar en arribar a casa Olga!
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  2. Caray fantastica esta combinacion, super apetecible¡¡
    Peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Buscant i remenant pel blog de la MaryLou vaig trobar-ne unes quantes de receptes, tan o més bones que aquesta Miquel!
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  3. He tingut que buscar, pues no sabia que eren baldanes. Ara se que son morcillas d´arros. Cada dia s´apren algu. Crec que es una recepte que ha de estar per xuparsa els dits.
    Bonisima!!!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo tampoc sabia que eren les baldanes i crec que per aquí dalt no es fan d'aquesta mena, oi?

      Elimina
    2. Em sembla que la baldana és pròpia de Terres de l'Ebre.
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  4. Molt bones aquestes patates, oi? gràcies per participar!!
    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ena van agradar moltíssim Marulou. Gràcies a tu!
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  5. Aquesta recepta em semla una elecció genial. Me l'apunto perque a cas ens agradarà molt!
    Petons i bon cap de setmana,
    palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. És una barreja de gustos molt encertada, ja ho veuràs quan la tastis Palmira.
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  6. bones es poc, jo diria que boniiiiiisimes

    ResponElimina
  7. Gloria lo que donaria per arribar a casa i trobar-lo a taula,mmm que bo..

    ResponElimina
    Respostes
    1. Plats preparats i a punt quan arribem cansades de la feina... veritat Elena?
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  8. A mi m'ha passat com la Manu que no sabia que eren les baldanes! Jo crec que per aquí no es fan, però segur que qualsevol botifarra serà deliciosa! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi les baldanes me les puja un amic de Tortosa, però amb botifarra de la Cerdanya o de qualsevol altre lloc ha de quedar igual de bo!
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  9. Vaja...aquest gratinat s' ha emportat la palma! no m´estranya fa una fila.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que la recepta de la Marylou s'ho val Cristina :-)
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  10. Una molt bona elecció, ves per on a mi aquesta recepta m'havia pasat i ara m l'enduc.
    Muas

    ResponElimina
    Respostes
    1. És el que tenen de bo aquests reptes Gemma, que afloren coses que d'altra manera no veuríem. No podem arribar a tot arreu .-)
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  11. Un mil fulls boníssim i fàcil! Bon cap de setmana

    ResponElimina
  12. Una recepta molt ben triada!! aquestes patates han de saber estupendes. Una abraçada!!!

    ResponElimina
  13. Deliciós, quina combinació més bona!!
    Anna

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides