Amanida de xicoia amb vinagreta de mòdena tèbia

 La xicoia és una herba que surt a la muntanya just quan es comença a fondre la neu. Com que aquest any ha fet unes nevades tardanes ara es el moment per anar a buscar-ne i preparar unes bones amanides amb aquesta herba. El gust... recorda una mica a l'escarola.

Necessitem:
Xicoies
Ou dur
Ceba tendra
Taquets  o encenalls de pernil salat
Pinyons
Oli
Sal
Vinagre de Mòdena

Netegem bé les xicoies, aquesta és la part més important ja que quan les culls acostumen a estar una mica enfangades.
Tallem la ceba tendra ben petita i la posem en aigua amb sal per estovar-la una mica.
Posem les xicoies al plat. Damunt hi posem la ceba tendra i l'ou dur tallat petit.
En una paella torrem el pernil salat i enrossim una miqueta els pinyons. Quan ja estigui hi posem una miqueta de vinagre de Mòdena i un bon raig d'oli i fem que s'escalfi.
Just arrenqui a bullir ho retirem del foc i ho tirem tot per damunt l'amanida. Hi posem una mica de sal gruixuda pel damunt i ja ho tenim a punt.
Una altra manera de menjar-les és amb seitons, anxoves, tonyina... Boníssimes també.
És un producte de temporada, de temporada curta i a més d'una zona molt concreta... però si el teniu a l'abast val la pena que el tasteu!

Comentaris

  1. Hola Dolça. Creo que no he probado esa hierba aunque al verla en la foto sí que me ha recordado verla en alguna ocasión en la que las provisiones eran escasas y teníamos que buscarnos la vida como mejor supiéramos jj. Eran prácticas de supervivencia jj.
    Te aseguro que si en aquellos momentos hubiese caído en mis manos esta ensalada hubiera dado saltos de alegría. Debe estar muy rica.
    Saludos

    ResponElimina
  2. uuauuu m'encanta l'aspecte de l'amanida realment bona !!!

    ResponElimina
  3. Les amanides silvestres tenen un no sé què que les fa més bones... boníssima, la teva. Jo en dic casconia, però ara no sé segur si és el mateix que la xicoia...? En tot cas, molt ben combinada! Petonet

    ResponElimina
  4. qué bo!!! ací diem llicsons a la xicoia

    ResponElimina
  5. Quina amanideta més bona... Llàstima que no pugui tastar la xicoia, perquè aquí no en neix... Fa massa caloreta diria jo ;) Es veu deliciosa!


    Petonets!

    ResponElimina
  6. Amb la xicoia queda una amanida gustosíssima, tot i que és una herba un xic especial, no agrada a tothom.
    Sort que ja comença la bona temporada d'amanides ;)

    ResponElimina
  7. A mi m’agrada molt la xicoia, però no sen troba gaire, ta quedat una amanida molt acolorida i bona
    Petons

    ResponElimina
  8. ostres, no l'havia vist mai la xicoia...deu costar de trobar pq mai l'he vist...ja m'hi fixaré! Quina amanida més bona!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  9. quina amanida més bona.... ara ja se una cosa nova, ja que no coneixia la xicoia!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides