26.3.12

pastissets d'ametlla i taronja (57)

Volia fer un altre coc, però al final vaig decidir posar-ho en barquetes de paper i així em vaig estalviar la feina de tallar-ho, va quedar  més ben presentat i més fàcil de transportar, perquè  ens ho vam menjar en una llarga i entretinguda sessió de tea-coffee-berenar. Boníssimes amb una copeta de vi dolç, encara que algú se les va menjar amb una coke ben fresqueta ( ja ho diuen que al món hi ha d'haver de tot ;-D!)


Per fer 18 pastissets vaig necessitar:
  • 18càpsules de paper.
  • 100g de mantega en pomada
  • 85g de sucre
  • 1 ou gros
  • 100g de farina
  • 25g de farina d'ametlla
  • 1 culleradeta de llevat químic
  • Una taronja petita
 Opcional per emborratxar-los una miqueta:
  • Una copeta de Cointreau 
  • El suc d'una taronja petita
Unes quantes ametlles laminades per posar-les al damunt

Preescalfem el forn a 200º, posem les càpsules de papers dins d'un motlle de magdalenes de silicona.

Barregem la mantega i el sucre fins que ens quedi una massa lleugera i esponjosa.  Hi afegim l'ou i anem remenant. Després les dues farines barrejades amb el llevat.
Triturem la taronja sencera amb pell i tot i la afegim a la barreja anterior.

Omplim les barquetes de paper fins la meitat, hi posem unes quantes ametlles laminades al damunt de cada una i un polsim de sucre. Les deixem coure durant uns 20 minuts o fins que vegeu que ja estan cuites i tenen un bonic color daurat.

Només treure-les del forn les ruixem amb un esprai on hi haurem posat el suc de la taronja i el Cointreau, una miqueta.només, com que ho fem en calent la mica d'alcohol marxarà per tant els nens també en poden menjar)

I aquí les teniu... a punt d'acompanyar una copeta de vi dolç, un cafetó... això ja va a càrrec vostre!

15 comentaris:

  1. Carai com us cuideu! No passareu gana, eh? Trobo que aquests mini cocs són ben encertats, tan aromàtics amb ametlla i taronja... semblen magdalenes, així com les presentes. Petonet!

    ResponElimina
  2. Uns pastissets molt bons, devieu passar una tarda ben agradable.
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Que bons! Tal i com dius, la presentació és boníssima en forma de petites magdalenes i el fet de què porti fruita, la taronja, ens ha acabat d'enamorar.

    Avui al bloc de Esfruita us portem una notícia que esperàvem amb candaletes per anunciar-vos. Isma Prados va entregar una cistella de Esfruita.com al guanyador del 4t Concurs de la Festa del Senglar de Sant Aniol de Finestres.

    Podeu veure la notícia a: www.esfruita.com/assessorem/isma-prados-entrega-una-cistella-de-esfruita-al-guanyador-del-4t-concurs-de-la-festa-del-senglar-de-sant-aniol-de-finestres

    ResponElimina
  4. doncs molt bona idea! presentat així molt millor! petonets guapa

    ResponElimina
  5. Quina pinta!! Tindre que probarlas!

    ResponElimina
  6. Estupendos aquets pastisets...els meus dobbles y amb cafetò i copa SIUSPLAUUUUUU !!!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  7. Ideals per berenar, amb la copeta de vi dolç, el te, la cocacola, el cafè o amb el que sigui! ;)

    ResponElimina
  8. Aquests els tastaré??? ptnts

    ResponElimina
  9. S'assemblen molt a la coca de taronja que faig, m'hi falten les ametlles. Mira que hi han de ser bones també!!! Prenc nota....
    Ptns

    ResponElimina
  10. Mmmm ja m'imagino demà aquests pastissets sucats al café amb llet...ideal!!!

    ResponElimina
  11. Que buenos!Si llevan almendra ya me han conquistado.
    Besets.

    ResponElimina
  12. Després d'AIXÒ TAN BO que has fet, qui es prepara pel bikini? Apa, una darrere l'altre amb coke o sense.
    Nani

    ResponElimina
  13. Amb aquesta presentaició queda molt bé. I jo seria les de menjar-los amb una coca-cola... Petons

    ResponElimina
  14. En vull un parell ara per esmorzar, el cafetó ja el tinc preparat Ummmm
    Petons

    ResponElimina
  15. Molt bona recepta. Som www.quinabonapinta.blogspot.com et convidem a visitarnos. Ens fem seguidores que sempre fa molta il·lusió.

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.