28.2.12

Tartaleta de calçots

Aprofitant que es temps de calçotades i que per aquí les fem "tal i com Deu mana", és a dir foguera i cuits a foc viu, morter de salsa i després carn de bé i llonganissa a la brassa...i tornem a casa cansats, bruts, amb cara de salut i fent "pudor de fum" però satisfets d'haver gaudit d'un dia a l'aire lliure, amb un grup nombrós d'amics i familiars a l'entorn d'un àpat típic de casa nostra.
Res de pitets i menjar-nos els calçots sense embrutar-nos... això ho deixem per al pix...., bé per als de l'àrea metropolitana ;-)
Quan tornem a casa sempre arribem amb "gènero" per reciclar, i si el que ha quedat són calçots podem fer receptes una mica sofisticades com aquesta  o una senzilla i humil tartaleta que farà les delícies de petits i grans... però no la feu el mateix dia de la calçotada,espereu per fer-la un parell de dies!

Necessitem:
Un manat de calçots cuits
Un parell de cullerades de salsa de romesco
Una làmina de pasta de full


Estirem la pasta de full, la pinzellem amb la salsa de romesco, hi posem els calçots cuits, nets i tallats per la meitat.
Ho posem al forn, ja preescalfat a 200º, fins que vegeu que agafa color. Ja teniu a punt un sopar, un primer plat , o talladeta a trossos una mica de pica-pica.
Facileta, i d'aprofitament!

17 comentaris:

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Aquest cap de setmana tenim calçotada de pitet al terrat, jajajaja i espero que sobrin calçots per fer receptes tan xules com aquestes!
Petons
Sandra

lolines ha dit...

un hojaldre DELICIOSO, teniendo calçots, éxito seguro

Jana ★ ha dit...

Se ve impresionante!!
Que rico :D
Un besito linda
http://janakitchen.blogspot.com

L'hora del tupper ha dit...

Una bona manera de menjar calçots que em sembla molt millor que l'original, i bona manera de seguir gaudint de les seves propietats:
http://cuinescuina.blogspot.com/2012/02/els-calcots.html

Marina ha dit...

Deliciós... i amb pudor de fum però amb la panxa plena! Una bona idea per menjar calçots d'una altra manera. Petons

Gemma ha dit...

Aquest any encara no he fet cap calçotada, ja va sent hora!
Em sembla una idea perfecte, a mi m'agrada que sobrin calçots per poder fer-los després, m'apunto la teva proposta perquè ha de quedar boníssima!

Roser ha dit...

Bonissima aquesta tartaleta!!!

Núria ha dit...

ñam ñam...que bona...petons

mesilda ha dit...

Que bueno,me parece una idea genial!
Besets.

Anna ha dit...

jajaja sí, després d'aquest festí millor que espereu un parell de dies...!! jaja No us hi sobrarà un lloc, a la propera calçotada?? Perquè m'has fet venir una enveja... jaja

Un petonàs! :D

Fem un mos ha dit...

Aquest any encara no hem fet cap calçotada, però aquesta es una bona manera de gaudir dels que sobren.
Petons

Piescu ha dit...

Tiene muy buena pinta esta coca y los resultados me los imagino. Yo también he hecho una receta muy parecida y realmente en casa nos encantó a todos
Besitos
rosa.

Cris Mini Món ha dit...

Una manera perfecta de menjar els calçots, que bons. Ahir vaig fer una calçotada i estan de vici.
Una abraçada

mireia badia ha dit...

quina pinta!! res millor que uns bons calçots!!!

Maite R ha dit...

Hola Gemma! Soc la Maite de la calçotada del darrer cap de setmana a Maspujols!

Ja he provat de fer la tartaleta de calçots i la veritat és que és una passada com queda de bé i de bona!
Et felicito i continuaré seguint el teu blog!
animo a tothom a provar de fer-la!
Una abraçada i fins una altre ocasió.

Maite

Dolça ha dit...

Maite, contenta de veure't per aquí. però em dic Glòria PTNTS

surfzone ha dit...

Nosaltres també som partidaris de fer calçotades brutes, com diem per aquí (i és un comentari políticament poc correcte) tornem a casa amb pudor de gitano...
Fa uns dies vam reciclar calçots arrebossats, per a la propera calçotada (i suposo que última d'enguany), intentaré amagar algun paquet de calçots per reciclar-los al teu estil :-)