28.2.12

Tartaleta de calçots

Aprofitant que es temps de calçotades i que per aquí les fem "tal i com Deu mana", és a dir foguera i cuits a foc viu, morter de salsa i després carn de bé i llonganissa a la brassa...i tornem a casa cansats, bruts, amb cara de salut i fent "pudor de fum" però satisfets d'haver gaudit d'un dia a l'aire lliure, amb un grup nombrós d'amics i familiars a l'entorn d'un àpat típic de casa nostra.
Res de pitets i menjar-nos els calçots sense embrutar-nos... això ho deixem per al pix...., bé per als de l'àrea metropolitana ;-)
Quan tornem a casa sempre arribem amb "gènero" per reciclar, i si el que ha quedat són calçots podem fer receptes una mica sofisticades com aquesta  o una senzilla i humil tartaleta que farà les delícies de petits i grans... però no la feu el mateix dia de la calçotada,espereu per fer-la un parell de dies!

Necessitem:
Un manat de calçots cuits
Un parell de cullerades de salsa de romesco
Una làmina de pasta de full


Estirem la pasta de full, la pinzellem amb la salsa de romesco, hi posem els calçots cuits, nets i tallats per la meitat.
Ho posem al forn, ja preescalfat a 200º, fins que vegeu que agafa color. Ja teniu a punt un sopar, un primer plat , o talladeta a trossos una mica de pica-pica.
Facileta, i d'aprofitament!

17 comentaris:

  1. Aquest cap de setmana tenim calçotada de pitet al terrat, jajajaja i espero que sobrin calçots per fer receptes tan xules com aquestes!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. un hojaldre DELICIOSO, teniendo calçots, éxito seguro

    ResponElimina
  3. Se ve impresionante!!
    Que rico :D
    Un besito linda
    http://janakitchen.blogspot.com

    ResponElimina
  4. Una bona manera de menjar calçots que em sembla molt millor que l'original, i bona manera de seguir gaudint de les seves propietats:
    http://cuinescuina.blogspot.com/2012/02/els-calcots.html

    ResponElimina
  5. Deliciós... i amb pudor de fum però amb la panxa plena! Una bona idea per menjar calçots d'una altra manera. Petons

    ResponElimina
  6. Aquest any encara no he fet cap calçotada, ja va sent hora!
    Em sembla una idea perfecte, a mi m'agrada que sobrin calçots per poder fer-los després, m'apunto la teva proposta perquè ha de quedar boníssima!

    ResponElimina
  7. Bonissima aquesta tartaleta!!!

    ResponElimina
  8. ñam ñam...que bona...petons

    ResponElimina
  9. Que bueno,me parece una idea genial!
    Besets.

    ResponElimina
  10. jajaja sí, després d'aquest festí millor que espereu un parell de dies...!! jaja No us hi sobrarà un lloc, a la propera calçotada?? Perquè m'has fet venir una enveja... jaja

    Un petonàs! :D

    ResponElimina
  11. Aquest any encara no hem fet cap calçotada, però aquesta es una bona manera de gaudir dels que sobren.
    Petons

    ResponElimina
  12. Tiene muy buena pinta esta coca y los resultados me los imagino. Yo también he hecho una receta muy parecida y realmente en casa nos encantó a todos
    Besitos
    rosa.

    ResponElimina
  13. Una manera perfecta de menjar els calçots, que bons. Ahir vaig fer una calçotada i estan de vici.
    Una abraçada

    ResponElimina
  14. quina pinta!! res millor que uns bons calçots!!!

    ResponElimina
  15. Hola Gemma! Soc la Maite de la calçotada del darrer cap de setmana a Maspujols!

    Ja he provat de fer la tartaleta de calçots i la veritat és que és una passada com queda de bé i de bona!
    Et felicito i continuaré seguint el teu blog!
    animo a tothom a provar de fer-la!
    Una abraçada i fins una altre ocasió.

    Maite

    ResponElimina
  16. Maite, contenta de veure't per aquí. però em dic Glòria PTNTS

    ResponElimina
  17. Nosaltres també som partidaris de fer calçotades brutes, com diem per aquí (i és un comentari políticament poc correcte) tornem a casa amb pudor de gitano...
    Fa uns dies vam reciclar calçots arrebossats, per a la propera calçotada (i suposo que última d'enguany), intentaré amagar algun paquet de calçots per reciclar-los al teu estil :-)

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.