16.2.12

Pa de parmesà, tomàquets secs i olives d'Aragó.

A partir d'aquesta recepta però fent un munt de canvis m'ha sortit aquest pa, crosta gruixuda, molla densa, ideal per a menjar amb formatges. A vegades fas invents i els resultats són sorprenentment bons... i aleshores ens encanta compartir-los. A vegades fas invents i surten autèntiques pífies... però d'aquestes no cal parlar-ne, veritat? Avui us poso un invent en positiu!

Necessitem:
- 300 g d'aigua
- 80 g d'oli d'oliva
- 50 g de llevat premsat fresc
- 700 g de farina de força
- 100  g de formatge parmesà
- 6 tomàquets secs
- dues cullerades de pasta d'olives negres.

Desfem el llevat en l'oli i l'aigua , hi afegim la farina  i amassem fins a tenir una massa ben lligada.
Piquem ben petits els tomàquets secs i els barregem amb el formatge parmesà ratllat i la pasta d'olives negres.
Afegim aquesta barreja a la massa i ho amassem fins que quedi tot ben lligat.
Ho  posem en un bol tapat amb un drap de cotó i ho deixem reposar una hora llarga.
La massa doblarà gairebé el seu volum, aleshores la treiem del bol, i donem la forma  que volem al pa.
El posem a la safata que després servirà per fornejar-lo i el tornem a tapar i a deixar en un lloc sense corrents d'aire una hora més.
Preescalfem el forn a 200º i el posarem a coure uns 40-45 minuts.

Només cal tenir uns bons formatges i ... bon profit!

15 comentaris:

  1. Mare de déu, quin pa!!! Aquest és d'aquells que més m'agraden, amb crosta gruixuda i sabor intens! El parmesà amb pa és una delícia! petons

    ResponElimina
  2. Jo vaig fer un de tomàquets i olives, em va faltar el parmesà, ara ja sé quin és el proper a que prepararé. Boníssim.

    Molts petons!!!!

    ResponElimina
  3. un pa ben gustós! per a menjar sol!! petó

    ResponElimina
  4. Nena, tinc uns formatges que poden anar amb aquest pa divinament! Propera trobada: pa i formatges!
    Nani

    ResponElimina
  5. Hola Dolça. Este pan promete muy buenas sensaciones. En primer lugar porque lo has hecho tu y en segundo porque lleva aceitunas de Aragón y eso son palabras mayores jj.
    Un pan ideal para acompañar con lo que se quiera, especialmente queso y jamón y por supuesto con un buen vino del Priorato.
    Saludos

    ResponElimina
  6. Que bò...probaré de fer a la "pani", a veure que surt!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  7. Tot sol amb un raig d'oli ja ha de ser molt bo, que entre les olives, el parmesà i el tomàquet ha de quedar un pa super gustós.

    ResponElimina
  8. Per favor....quina pinta!! m'encanta com t'ha quedat amb aquest aspecte rústic!! delicióssss!!! petons

    ResponElimina
  9. jaja doncs tu ho has dit, les pífies es queden al calaix!! jaja I aquest pa es veu d'una hora lluny que no té res de pífia, quina molla, quina presència!!! Ara has dit això del formatge i ja tinc claríssim que menjaré a mig matí... torrada amb formatge s'ha dit!! :D

    Felicitats per l'èxit culinari! ;) jeje

    Un petonet!

    ResponElimina
  10. Que bo que n'ha d'estar aquest pa, amb tota aquesta combinació d'ingredients, ja tinc ganes de fer-lo.
    Un abraçada

    ResponElimina
  11. Que bo jo tot lo que sigui pa abm lo que sigui m'agrada! y si al damunt el pa ja ve farcit millor encara! ptntss maca!

    ResponElimina
  12. Excelente pan!!!!
    Si quitas el verificador de palabras a la hora de comentar, tendrás muchos más.... gracias!!

    ResponElimina
  13. Me parece un pan estupendo Dolça, el parmesano le da un sabor riquísimo.

    Besitos guapa

    ResponElimina
  14. M'encanta aquest pa. Una combianció perfecta.
    Petons
    Mónica-Recetas de Mon

    ResponElimina
  15. Els pans són la meva desgràcia, fa temps que no en faig perquè precisament els podria fer servir per construir alguna casa... sempre em surten unes totxanes seques i dures per morir-se :-(

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.