Arròs d'aprofitament

Darrerament estic buscant alternatives a les croquetes ja que durant el fred les olles de caldo van que volen a casa i se m'acumula la carn. Croquetes i canelons són la sortida més normal, alguna vegada faig crestes, farceixo pebrots del piquillo  o fins i tot tartaletes per a algun pica-pica. Però aquesta vegada m'he atrevit a fer-ne un arròs. La culpable, la meva mare que em va dir que havia vist que ho explicaven en un programa de la tele, però no recordo quin.

He agafat la carn del caldo i la he trossejat, a la vedella i al tocino els he tret els ossos.
He tallat ben petit un porro, una ceba tendra i un parell d'alls tendres i els he sofregit amb una mica d'oli fins que  gairebé han estat caramelitzats. Hi he posat els talls de carn a enrossir i després els he tret.
Una vegada fet això i podem afegir verdures tallades en juliana, jo hi he posat bajoques fines i espàrrecs, que era el que tenia a la nevera. Ho fem coure, afegint una mica de caldo si calgués.
Ara és el moment de posar-hi l'arròs i sofregir-lo bé amb les verdures. Quan ja el tinguem ben ros hi posem el caldo bullint i ho deixem coure. Quan està  més o menys a meitat de cocció hi posem els talls de carn, ho tastem de sal i si cal ho rectifiquem. Ho deixem acabar de coure i un parell de minuts abans hi tirem per sobre una picada d'all , julivert i un pols de pimentón de la Vera barrejada amb una miqueta de caldo

Ja tenim l'arròs a punt.
No per ser d'aprofitament ha de ser dolent, amb un bon sofregit i unes quantes verdures aconseguim un arròs  que no  sembla "de segona ma" ;-).

Bon profit!

Comentaris

  1. Molt bona idea fer servir la carn del caldo en aquest arròs, segur que estava molt bó :)

    Petons

    ResponElimina
  2. L'arròs és la recepta d'aprofitament per excel·lència, d'aquí ve el costum de fer-lo el dijous, per fer net de nevera de cara a la compra del divendres ;)
    Aquest teu té una pinta boníssima!

    ResponElimina
  3. mmm doncs ho has aprofitat molt bé! el que m'ha agradat també és que hagis ficat alls tendres, mira això no ho he provat mai, segur que queda molt bé. Núria
    http://algomasquecocina.blogspot.com

    ResponElimina
  4. Que bo! T'ha quedat molt bé i és molt bona idea, jo cuino moltes vegades la pasta i l'arrós amb el que tinc per casa, i de vegades surt una recepta molt bona. Aquesta ha d'estar deliciosa.
    Petons

    ResponElimina
  5. Que bo i quina bona idea aprofitar el bullit per fer arros!!!

    ResponElimina
  6. Bona idea!!
    A casa amb el bullit del caldo en fem croquetes bàsicament… per tant és una molt bona opció fer-ne un arròs!

    De la manera que l'has preparat segur que era boníssim!

    Petons!

    ResponElimina
  7. T'ha quedat genial. A partir d'avui jo he afegit el teu blog a la meva llista. T'animo a fer el mateix.
    Petons

    ResponElimina
  8. De segona ma res de res !!! de primeríssima diria !!! te una pinta boníssima !!!
    Petonets.

    ResponElimina
  9. Jo també tinc el congelador ple de croquetes, empanadilles i l'altre dia vaig fer una lasanya d'aprofitament! Aquest arrosset és una alternativa fantàstica, té molt bona pinta!!!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  10. Un aprofitament fantàstic!, una cosa és segura, aquest arròs deuria ser tan gustós que tothom es deuria llepar els dits!... Una abraçada! (m'agradaria passessis pel bloc, que faig 2 anyets!)

    ResponElimina
  11. Precisament ahir vaig estar a un curs on el Xesco ens deia que l'arrós es fa del que tens a la nevera. Un cop coneixes la tècnica hi pots aplicar els aliments que tinguis. Aprofitament total!!! Bravo!! :)

    ResponElimina
  12. Avegades aquestes receptes d'aprofitament surten tan bones, que acaben sent un plat setmanal. Segurament a aquesta li pasi, perque te una pinta molt bona.
    Una abraçada

    ResponElimina
  13. Hola Dolça estimada i guapa tu

    doncs si nena l´arròs queda molt be amb qualsevol cosa i molt de carinyo


    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  14. I com que fas un arròs així i no em truques! No t'ho perdono.
    Nani

    ResponElimina
  15. Idea molt bona, aprofitar la carn del caldo per l'arròs. Queda amb un gustet de caldo.... Jo també l'aprofito fent fideus a la cassola, que m'encanten!
    Marta

    ResponElimina
  16. I tant que no ha de ser dolent, per ser d'aprofitament, al contrari!! Com que ha anat agafant més gustos, li dóna un toc súper personal a l'arròs!! A mi em sembla una recepta genial :)

    Un petonet! :D

    ResponElimina
  17. Quin arròs tan bo i la recepta és una idea estupenda, que no estan els temps per desaprofitar res...

    Molts petons bonica!!!

    ResponElimina
  18. Una fantàstica proposta per variar i gaudir de la carn del caldo. Jo també faig croquetes, canelons i lasanya de diari, però un arrossssssss, m´encanta !!!!! Ho faré segur.. petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  19. Si a l'arrós li va tot!! absolutament tot..lo que tinguis a la nevera, de verdura, carn, peix, marisc...per aixó es d'aprofitament. I a tot arreu funciona igual, els risottos a Italia lo mateix, per això ni han de tants tipus inclús en dolç!!

    Aquest teu havia d'estar boníssim. A mi m¡agraden tots, menys els dolços

    ResponElimina
  20. En prenc bona nota, jo estic fart de fer tones de canelons!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides