15.1.12

Carxofes amb pernil

Dia 15, recepta del 15, aquest mes CARXOFES...
Aquesta vegada no em complico gens la vida, de carxofes en faig moltes vegades i cuinades de moltes maneres. Avui us poso una recepta amb dues tècniques de cocció combinades, però gens complicada, més aviat podem dir que de tan senzilla com és gairebé fa vergonya d'explicar.

 Necessitem:
- Dues carxofes per cap
- sal
- oli
- una llenca d'un bon pernil per persona

Netegem les carxofes i les tallem en dos.
Les posen en una safata que pugui anar al microones hi posem una miqueta d'oli i sal al damunt de cada una i les posem al micro, a màxima potència, entre quatre i cinc minuts, depenent de la mida de les carxofes.
Passat aquest temps les carxofes ja estan tovetes, les  posem damunt una planxa que ja tindrem calenta i fem que s'acabin de coure i agafin color.
 Una vegada estiguin una mica torrades hi tirem una mica més d'oli i apaguem el foc. Hi posem el pernil al damunt  que  amb la mateixa escalfor de les carxofes es courà una mica.

Les emplatem, posant les carxofes a sota i el tall de pernil al damunt.

És un plat que moltes vegades serveix com a sopar però també serveix com a primer d'un dinar saludable.

26 comentaris:

Delicias y Senderos ha dit...

Molt bona la proposta, a mi també m'agraden i les cuino de moltes maneres. Aquesta m'ha agradat moltíssim amb el gustet del pernil.

Petons!!!

mesilda ha dit...

Buenisimas!Las alcachofas me gustan de todas las maneras y con el jamoncito,no va a ser menos.
Besets.

Gabriela ha dit...

No et sembla que aquesta verdura es fagin com es fagin es deliciosa?
No duptis que provare de farla en el microonas no ho hi provat mai.
Petons

ROSER ha dit...

Una recepta molt bona i fàcil! Al microones es fan amb un moment!
Petons

Joaquina ha dit...

Quan la matèria prima es de primera, el mes sencill es el més bó i agrait... M´agrada...Petons i bon diumenge.

elsfogonsdelabordeta ha dit...

Vergonya?! Res! Les carxofes es mereixen un podiuem es facin com es facin, i aquestes han de ser una delícia!
Moltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra

Margarida ha dit...

Una bona combinació, ja ho crec!
A mi m'agraden de totes les maneres, però com més les faig és a la brasa, i en mengem vàries vegades a la setmana. La segona recepta que més em demanen a casa és arrebossada. I és que sense gaires complicacions, la carxofa és boníssima!
Bon diumenge!

Juan H.R. ha dit...

Hola Dolça. Me alegro saludarte de nuevo. Confío en que estas pasadas fiestas las hayas disfrutado, que hayas recibido muchos regalos y que este año te sea muy favorable.
Soy un adicto a las alcachofas jj. Dentro de poco tendremos por aquí cerca, en Benicarló, la fiesta de la alcachofa. Espero poder asistir y saborear uno de los estupendos menús que preparan.
De la forma como las has preparado me comería más de un plato jj tienen que estar fabulosas.
Que tengas un buen domingo.
Saludos

Helena / Rico sin Azúcar ha dit...

Nyam nyam, així a la planxa han d'estar ben bones. Uns grans de sal gruixuda han de quedar-hi bé, oi?

Bon profit!
;-)

Carme ha dit...

Una recepta molt bona, m'agrada la combinació amb pernil. Jo no en faig sovint de carxofes però amb tantes idees segur que l'incorporo a la llista de la compra.
Petons

La Cuina Violeta ha dit...

Ganxeta, podriem dir: CARXOFES FOREVER!
Sanes, bones i un munt de propietats més.
I del pernil? Cau bé en qualsevol recepta.
Un 10 en senzillesa i gust!
Nani

Cristina ha dit...

Plis plas...Trobo que has fet una cobinació fantàstica...El pernil lliga amb tot.

Roser ha dit...

oooohhh que bones...i quina pinta que tenen fetes així. No pararia de menjar-ne!! petons

mariatem ha dit...

Exquisitas estas alcachofas, me encantan.
Besos

Joan ha dit...

Carai! Es la segona recepta de carxofes que trobo avui. Sembla ben simple, però sempre els hi he tingut un no-sé-què a les carxofes... Em sona la impressió que ha de ser difícil preparar-les.. .Pot ser m'hi hauria de posar.

Judith ha dit...

una combinació excel·lent!!!!! petonets

SONIA y QUIMO ha dit...

Bona idea la de possar abans les carxofetes pel microones. No de m'havia acudit mai. M'encantes les carxofes i penso fer servir el teu truc.
Moltes gràcies!!!.

a peu coix-pambolixocolata ha dit...

Una proposta que no falla!

mercè ha dit...

Senzill i ben combinat!A reveure!

Marina ha dit...

Un clàssic que no falla mai. deliciós! petonet

Gemma ha dit...

Sovint els plats senzills (si els ingredeients són de qualitat) són els és bons. La combiació pernil i carxofa és un clàssic sensacional!

Catieu ha dit...

quin aidea més bona per coure-les passant-les primer pel micro. Prenc nota...
Ptns

Teresa ha dit...

Amb el pernilet han d'estar bones, bones1 encara que la carxofa és ben agraida! Veig que agrada gairebé tothom! Entre tots hem fet un bon receptari!

Fem un mos ha dit...

Bé les carxofes m’agraden de totes maneres i el pernil també, doncs ja tenim la combinació perfecta.
Petons

Raquel ha dit...

Adoro las alcachofas casi de cualquier manera.
Besicos sorianos

Miguel Hinojosa ha dit...

Menuda delicia de receta, me la apunto.
Un beso y feliz fin de semana
Miguel
lareposteriademiguel.blogspot.com