15.1.12

Carxofes amb pernil

Dia 15, recepta del 15, aquest mes CARXOFES...
Aquesta vegada no em complico gens la vida, de carxofes en faig moltes vegades i cuinades de moltes maneres. Avui us poso una recepta amb dues tècniques de cocció combinades, però gens complicada, més aviat podem dir que de tan senzilla com és gairebé fa vergonya d'explicar.

 Necessitem:
- Dues carxofes per cap
- sal
- oli
- una llenca d'un bon pernil per persona

Netegem les carxofes i les tallem en dos.
Les posen en una safata que pugui anar al microones hi posem una miqueta d'oli i sal al damunt de cada una i les posem al micro, a màxima potència, entre quatre i cinc minuts, depenent de la mida de les carxofes.
Passat aquest temps les carxofes ja estan tovetes, les  posem damunt una planxa que ja tindrem calenta i fem que s'acabin de coure i agafin color.
 Una vegada estiguin una mica torrades hi tirem una mica més d'oli i apaguem el foc. Hi posem el pernil al damunt  que  amb la mateixa escalfor de les carxofes es courà una mica.

Les emplatem, posant les carxofes a sota i el tall de pernil al damunt.

És un plat que moltes vegades serveix com a sopar però també serveix com a primer d'un dinar saludable.

26 comentaris:

  1. Molt bona la proposta, a mi també m'agraden i les cuino de moltes maneres. Aquesta m'ha agradat moltíssim amb el gustet del pernil.

    Petons!!!

    ResponElimina
  2. Buenisimas!Las alcachofas me gustan de todas las maneras y con el jamoncito,no va a ser menos.
    Besets.

    ResponElimina
  3. No et sembla que aquesta verdura es fagin com es fagin es deliciosa?
    No duptis que provare de farla en el microonas no ho hi provat mai.
    Petons

    ResponElimina
  4. Una recepta molt bona i fàcil! Al microones es fan amb un moment!
    Petons

    ResponElimina
  5. Quan la matèria prima es de primera, el mes sencill es el més bó i agrait... M´agrada...Petons i bon diumenge.

    ResponElimina
  6. Vergonya?! Res! Les carxofes es mereixen un podiuem es facin com es facin, i aquestes han de ser una delícia!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  7. Una bona combinació, ja ho crec!
    A mi m'agraden de totes les maneres, però com més les faig és a la brasa, i en mengem vàries vegades a la setmana. La segona recepta que més em demanen a casa és arrebossada. I és que sense gaires complicacions, la carxofa és boníssima!
    Bon diumenge!

    ResponElimina
  8. Hola Dolça. Me alegro saludarte de nuevo. Confío en que estas pasadas fiestas las hayas disfrutado, que hayas recibido muchos regalos y que este año te sea muy favorable.
    Soy un adicto a las alcachofas jj. Dentro de poco tendremos por aquí cerca, en Benicarló, la fiesta de la alcachofa. Espero poder asistir y saborear uno de los estupendos menús que preparan.
    De la forma como las has preparado me comería más de un plato jj tienen que estar fabulosas.
    Que tengas un buen domingo.
    Saludos

    ResponElimina
  9. Nyam nyam, així a la planxa han d'estar ben bones. Uns grans de sal gruixuda han de quedar-hi bé, oi?

    Bon profit!
    ;-)

    ResponElimina
  10. Una recepta molt bona, m'agrada la combinació amb pernil. Jo no en faig sovint de carxofes però amb tantes idees segur que l'incorporo a la llista de la compra.
    Petons

    ResponElimina
  11. Ganxeta, podriem dir: CARXOFES FOREVER!
    Sanes, bones i un munt de propietats més.
    I del pernil? Cau bé en qualsevol recepta.
    Un 10 en senzillesa i gust!
    Nani

    ResponElimina
  12. Plis plas...Trobo que has fet una cobinació fantàstica...El pernil lliga amb tot.

    ResponElimina
  13. oooohhh que bones...i quina pinta que tenen fetes així. No pararia de menjar-ne!! petons

    ResponElimina
  14. Exquisitas estas alcachofas, me encantan.
    Besos

    ResponElimina
  15. Carai! Es la segona recepta de carxofes que trobo avui. Sembla ben simple, però sempre els hi he tingut un no-sé-què a les carxofes... Em sona la impressió que ha de ser difícil preparar-les.. .Pot ser m'hi hauria de posar.

    ResponElimina
  16. una combinació excel·lent!!!!! petonets

    ResponElimina
  17. Bona idea la de possar abans les carxofetes pel microones. No de m'havia acudit mai. M'encantes les carxofes i penso fer servir el teu truc.
    Moltes gràcies!!!.

    ResponElimina
  18. Senzill i ben combinat!A reveure!

    ResponElimina
  19. Un clàssic que no falla mai. deliciós! petonet

    ResponElimina
  20. Sovint els plats senzills (si els ingredeients són de qualitat) són els és bons. La combiació pernil i carxofa és un clàssic sensacional!

    ResponElimina
  21. quin aidea més bona per coure-les passant-les primer pel micro. Prenc nota...
    Ptns

    ResponElimina
  22. Amb el pernilet han d'estar bones, bones1 encara que la carxofa és ben agraida! Veig que agrada gairebé tothom! Entre tots hem fet un bon receptari!

    ResponElimina
  23. Bé les carxofes m’agraden de totes maneres i el pernil també, doncs ja tenim la combinació perfecta.
    Petons

    ResponElimina
  24. Adoro las alcachofas casi de cualquier manera.
    Besicos sorianos

    ResponElimina
  25. Menuda delicia de receta, me la apunto.
    Un beso y feliz fin de semana
    Miguel
    lareposteriademiguel.blogspot.com

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.