15.11.11

PRIM amb panses o amb trossets de xocolata

Dies enrere vam estar per Terres de l'Ebre, a casa d'uns amics a sopar. Com sempre esperàvem algunes postres típiques de la zona, amb cabell d'àngel o brossat, però ens van sorprendre amb un PRIM. 
 Era la primera vegada que el tastàvem i ens va agradar força, i vaig pensar que si trobava la recepta podria ser la meva aportació a la La recepta del 15 d'aquest mes, ja que els blocs Fogons de la Bordeta i  Xocolata desfeta, ens proposaven preparar pa  i el prim és un pa dolç .
 Arribant a casa vaig buscar  a veure si trobava alguna cosa sobre el PRIM, i a més de trobar que va ser  un militar i polític progressista del segle XIX molt influent en la política espanyola nascut a Reus  vaig trobar una fotografia penjada al facebook pel Massitet.

 Si aquests de Vinaròs el coneixen i en fan al forn de Ca Massita segur que trobaré la recepta... i dit i fet! La mateixa recepta que vaig tastar a Amposta me la han feta arribar, és la recepta que feia l'àvia de la família... Gràcies per compartir-la!

Per fer el PRIM necessitem:
-3 ous
-80g d'oli
-130g de sucre
-80g de llet
-20 g de llevat fresc
-500g de farina de força
- un bon grapat de panses o perles de xocolata

Barregem l'oli i la llet amb el llevat i el desfem bé. Hi afegim el sucre i els tres ous.
Una vegada ben barrejat hi posem la farina i ho amassem força estona, hi afegim les panses o la xocolata i seguim amassant fins que ens queda una pasta una mica elàstica.
En fem una bola i ho deixem reposar una hora o més tapat amb un drap de cotó.
Una vegada ha passat aquest temps veurem que ha doblat o més el seu volum.
El posem dins d'un motlle i el deixem reposar una hora més.
Hi posem un pessic de sucre per damunt i ho enfornem al forn, ja calent a 200º uns 45 minuts.

També n'he fet uns quants en forma de panet, aleshores he posat perles de xocolata enlloc de panses i els he donat  forma de bola abans de deixar-los tornar a deixar reposar per segona vegada una hora més.


El forn, amb aquesta presentació, és una miqueta més curt. Quan vegeu que estan ben dauradets ja els podeu treure,

16 comentaris:

La Cuina Violeta ha dit...

Nena,
Que bo. I és que entra per la vista.
Ptnts,
Nani

a peu coix-pambolixocolata ha dit...

Molt i molt interessant!

elsfogonsdelabordeta ha dit...

No el coneixia pas i té una pinta excel·lent! No us en sobra pas una mica? Aquest cap de setmana el Xavi baixa a Reus... ja us en vindrà a recollir un, eh? jejeje
Moltes gràcies per participar!!
Petonets
Sandra

Gemma ha dit...

No havia sentit a parlar mai d'aquest pa tan antic... Per la foto ja es veu que ha de ser boníssims, els pans enriquits amb llet, oli i panses o xocolata m'encanten

Visc a la Cuina ha dit...

Una recepta de molt bon aprofitar!

Glòria ha dit...

Ooooh!, quina cosa més bona!. Que bé que els teus amics t'hagin fet arribar la recepta, així podrem descobrir aquest prim.

Catieu ha dit...

Un pa dolç, que bo!! No he vist el dels teus amics però aquest t'ha quedat de cine!!
Petonets guapa

http://debuencomeryalgomas.blogspot.com/ ha dit...

te una pinta molt bona,aixi dolç be de gust.petons

Judith ha dit...

Mare Meva!!! Quin pa tant bonic, té pinta de ser boníssim!!!
I de prim no en té res de res mes haviat és gruixut!!

Joaquina ha dit...

Mare meva!! quin goig que fa aquest pa. Prim?? No gaire, doncs jo el veig ben gruixut!!! amb panses no, que als nois no els hi agraden, però amb perles de xocolata.. i tant que el faré.. Molt bona proposta.. Petons,

La Taula d'en Bernat ha dit...

No havia sentit mai a parlar del prim, i això que vaig sovint per terres de l'Ebre. M'agrada la porposta!

Petonets!
Anna

Romescaire ha dit...

Que bona pinta! segur que estaba deliciós. Ptnets wapa.

Anna ha dit...

Si em deixes triar, vaig a per les perletes de xocolata!! :D :D jaja Té una pinta boníssima!!

Un petoneeet!! :)

Ana ha dit...

Uhmmmm!!! te ha quedado con una miga buenísima, tiene que estar riquísimo...

Un saludo!!!

Teresa ha dit...

No n'havia sentit a parlar mai, però té una boníssima pinta!!

surfzone ha dit...

Hi ha 2 components que indiquen que aquesta recepta no pot fallar: el pedigrí de can Massita i les mans de la Dolça :-)