Les casquetes de Bot

Just acabem les "minivacances" del pont de la Constitució. 5 dies de festa! Això sempre va bé.
El vam començar ben aviat, divendres, cap a la muntanya, la nostra intenció gaudir dels nostres primers dies a la neu. En arribar el termòmetre estava a -5 i seguia baixant. La primera nit vam rondar els 10 sota zero, tot blanc, nevat, glaçat, molt bonic, si però molt de fred. Durant el primer dia bé, solet, i amb això i l'exercici perfecte per passar unes quants hores a la neu. Es presentava un cap de setmana llarg i perfecte!

L'endemà, rúfol, gris, mig plovent, mig nevant... res a passejar pels pobles de la zona veient fires d'artesania.

Ens llevem dilluns i les temperatures estaven pujant tant que la neu s'estava fonent ràpidament, a més d'unes boires espeses que feien difícil veure-hi més enllà del nas. Raquetes, dilluns raquetes, ja que havíem fet l'"escapada" l'havíem d'aprofitar, no us sembla? va estar bé, però la neu pastosa, desfeta i nosaltres vam arribar a tenir calor.


 Dimarts, les temperatures segueixen pujant i la neu desfent-se,  el darrer intent, amb uns esquís a fer  unes quantes baixades, però poca cosa, ja no quedava gairebé res de la tan volguda i desitjada neu.
I avui, com que no volíem passar-nos mig dia a la carretera, ben aviat cap al cotxe i carretera i manta, per sort no hem agafat embús i hem arribat bé.

Amb tot això no us cregueu que no hem estat bé i que no hem gaudit tot el que hem pogut, el que ha passat és que no ha estat tal i com havíem planejat inicialment  però ha estat bé,  molt bé, cinc dies lluny de casa, de la feina, dels mals de caps... cinc dies en que la nostra única preocupació ha estat: - avui què fem? Fins i tot hem tingut temps de trobar-nos amb gent de Reus per passejar i xerrar ben lluny de casa. Temps per torrar pa al foc a terra. Temps per fer una xocolata desfeta en una de les xocolateries del poble i com no podia ser d'altra manera, temps per estar una estona a casa fent un dolç que ens acompanyaria en una llarga sobretaula davant la llar de foc.
Vam fer unes casquetes de Bot , un dolç semblant als pastissets però amb  la massa una mica menys elaborada, almenys la recepta que tinc jo.

Necessitem:

  • -100g d'oli
  • -100d de vi dolç (jo hi vaig posar moscatell de la Terra Alta)
  • -100g de sucre
  • -350g de farina
  • -una cullerada de matafaluga
  • -1 ou
  • -1 pot de cabell d'àngel
Es pasta la farina amb l'oli, el moscatell, la matafaluga i el sucre.
Se'n fan boles i s'estenen en forma circular.
Es farceixen els discs  amb el cabell d'àngel i es tanquen.
Es pinten amb ou batut i es posen al forn una mitja hora, a 200º. Quan faltin 10 minuts per acabar la cocció obrir el forn i empolvorar-los amb sucre.

Amb aquestes quantitats vam fer vint-i-dues casquetes i vam tenir una llarga i dolça sobretaula.

Comentaris

  1. Quin cap de setmana fred i divertit que heu passat, ens encanta!! t'agraïm la recepta de les casquetes de Bot, llueixen fantàstiques!

    ResponElimina
  2. Doncs a mi m'ha tocat treballar fins i tot dilluns. Ara que també he gaudit molt dels moments de descans. Avui al matí sense anar més lluny ha estat un festival.

    Els pastissets d'aquests tipus no són els meus favorits, ja que a mi m'agraden més els pastissos 'humits' però ja es veuen que t'han sortit de campionat :)

    ResponElimina
  3. Umm, que bones aquestes pastes.
    Quin fred oi?, sort que han anat pujant les temperatures, doncs nosaltres els dos primers dies també vam passar molt de fred, fins i tot vam trobar neu a l'autopista, però val la pena oi Glòria estar uns dies desconnectats.
    Petons bonica.

    ResponElimina
  4. ... que puente!! lo has aprovechado muy bien!! de eso se trata, de desconectar!! un dulce muy rico!! me gusta mucho el cabello de angel!! un besote de la vaca!!

    ResponElimina
  5. Uns pastissets boníssims i amb aquest toc de matafaluga...definitius!, segur que tant aquesta estona com el fet de descansar, veure paissatges diferents i no estar pendents del rel.lotge ja són prou per a estar més que contents,no?Una abraçada.

    ResponElimina
  6. Han de quedar uns pastissets molt bons, ideals per una sobretaula ben dolça :)
    Nosaltres hem passat el pont a Morella, en principi havíem d'anar a Navarra, però veient la previsisó de temps, vam decidir canviar a l'últim moment ;)

    ResponElimina
  7. Quina bona pinta així farcidets de cabell d'angel, a mes és veu una recepta molt fàcil. M'alegro que hagiu tingut unes bones mini vacances. Déu ni do!!! quin fred que feia no?

    Salutacions

    ResponElimina
  8. Uns pastissets fantàstics!!!!! ja veig que ho heu passat genial aquest pont, quina sort!!!!!
    M´ha fet molta gracia que hagis fet la meva recepta i que us hagi agradat! un petonàs maca!

    ResponElimina
  9. Mmmm...jo en vull una!!!
    Quins cinc dies més ben aprofitats, i les primeres neus...oooooohhhhhhh!!!!
    Ptnts
    M

    ResponElimina
  10. Uns dies de vacances sempre són benvinguts, encara que el temps no acompanyi gaire. Els pastissets tenen una pinta fantàstica i acompanyen molt bé a una sobre taula llarga... Gràcies,

    ResponElimina
  11. Hummmmmmmmm! casquetes de Bot! si és que l'olor de la matafaluga m'arriba fins al despaitx.
    Besades!

    ResponElimina
  12. las casquetes de BOT fantasticas
    estos pastisets estan de buenos
    miquel

    ResponElimina
  13. Quins records! Porto dos anys sense menjar-ne i es troben a faltar.

    I què bé les vacances, encara que no fos tot segons el previst també va estar bé pel que contes.


    Las recetas de Glutoniana

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides