18.4.10

PASTÍS D'AMETLLA (35)



Torna a ser diumenge, de bon matí plovia, ara sembla que el dia s'arregla una mica, potser podrem fer alguna coseta per fora abans de tancar-nos, aquesta tarda a l' HostelCat (2a Fira professional d’hostaleria i restauració,1a Mostra de Gastronomia)


Plogui o no plogui, jo ja tinc la feina avançada i les postres del dinar a punt!

Necessitem:
  • -4 ous
  • -200g de sucre
  • -50g de mantega
  • -50g de farina
  • -250g d'ametlla mòlta, com per a panellets
  • -50g de conyac
  • -1/2 sobre de llevat

Per al guarniment:
  • -100g d'ametlla crua laminada
  • -25g de sucre llustre
Un motlle de paret baixa i demuntable

Poseu els ous sencers en un bol amb el sucre i els munteu a punt de cinta.
S'hi afegeix la mantega fosa i tèbia.
A poc a poc i anem afegint l'ametlla molta , la farina i el llevat. Al final de tot s'hi posa el conyac.
Surt una massa més aviat consistent.

Es prepara un motlle amb mantega i farina, perquè no s'enganxi i s'hi aboca la massa.
Ho posem al forn, ja calent, a 160º, durant 25 minuts.
Ràpidament obrim el forn, hi posem les ametlles laminades, ho espolsem amb el sucre llustre i unes gotetes d'aigua i ho tornem a posar al forn uns 10 minuts més. Els últims tres o quatre minuts podem ajudar al pastís a agafar color amb una miqueta de gratinador.
Es treu del forn i abans de passar-lo a la plàtera de servei el deixem refredar una mica.

Aquesta recepta és del núm 9, Dolços de Tardor, de la col·lecció La cuina de cada dia de la Mariona Quadrada.

28 comentaris:

  1. Jo en tinc uns quants d'aquests llibres, però veig que tu em guanyes!. Aquest pastís d'ametlla una mica "borratxí" ha de ser deliciós!.

    ResponElimina
  2. que pastel de almendra maravilloso¡¡¡me encantan esas tartas,sin duda mis favoritas
    un beso

    ResponElimina
  3. Qué bueno! me llevo un trocito...

    Besos!

    ResponElimina
  4. Un pastel de almendras riquisimo.
    Feliz Domingo x

    ResponElimina
  5. Dolça, delicioso y muy rico este bizcocho de almendras que has hecho. Me comería un buen trozo.

    ResponElimina
  6. Despues del chocolate,las tartas de almendra son mis preferidas...estan todas tan buenas y con un sabor tan suave ummmm....me llevo un trocito.
    Besets.

    ResponElimina
  7. mmm!! con cafetín.....me entrari ahora mismo un buen pedazo.
    bexinos

    ResponElimina
  8. Glòria, aquest pastís amb el conyac i les ametlles deu ser el protagonista del dinar, no? ;) Ja ens explicaràs què tal la fira.
    Petons!

    ResponElimina
  9. Bon dia estimada!! El toc de conyac ha de ser meravellós. Un petó.

    ResponElimina
  10. Aquesta barreja amb aquestes ametlles ha de ser boníssima!n'ha quedat?:..A reveure,Mercè-DC

    ResponElimina
  11. un pastís amb un aspecte formidable.. i si és de la Mariona Quadrada.. és de tota garantia .. ja ens explicaras novetats de la HostelCat..
    Una abraçada

    ResponElimina
  12. Un bon final per a un dinar de diumenge! Amb l'ametlla laminada per sobre queda molt bonic.
    Al final v acabar sortint el sol, oi? Nosaltres vam anar a escalar a l'Arbolí i vam poder aprofitar molt bé el dia ;)

    ResponElimina
  13. Hola bonica!

    no l'he provat mai el pa de pessic fet amb ametlles, i en tinc curiositat per que ha de resultar molt fi i gustós. I de ben segur que ha de ser boníssim. M'apuntaré la te va recepta per fer-la :-)

    un petó ben gros, preciosa. :-)

    ResponElimina
  14. Noia, tremolaves molt quan vas tirar la foto... emoció?

    ResponElimina
  15. Quin dolç de tardor més bo!!!I amb un toc de conyac, potser m'agradaria i tot!!

    Petonets preciositat,

    Vanesuky.

    ResponElimina
  16. Hehe, en surfzone és un catxondo però té rao...:P

    Un coc magnífic, millor que els que veníen a la fira. Segur que tu no li poses colorant als cocs...

    ResponElimina
  17. HOLA GUAPA TU,

    AQUEST PASTÍS TE MOLT BONA PINTA, EM EL TEU PERMÍS PREG NOTA DE LA FORMULA

    MIL PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  18. Els pastissos una mica borratxets m’agraden molt, en prenc bona nota.
    Petonets

    ResponElimina
  19. Qué rico, me encantan los pasteles de almendras... con tu permiso, la guardo.
    besos

    ResponElimina
  20. Vaja, veig que ja no hi soc a temps perquè amb la pinta que té de diumenge a avui ja no en deuen quedar ni les engrunes. T'ha quedat super bé i m'apunto la recepta, que m'agrada molt aquest pastís.
    Jo d'aquesta col·lecció en tinc un, el de pasta, però veig que tu els tens tots!!!!
    Una abraçada i ens anem visitant!
    Petó.

    ResponElimina
  21. El toc de licor ha de ser de viciiiii!!!! Com m'agrada l'ametlla!!!Petons

    ResponElimina
  22. Hola Dolça, un pastís força luxós i segur que té molt bon sabor.
    Petons.

    ResponElimina
  23. Una delicia, me encantan las almendras en los pasteles y bizcochoz...
    Un beso

    ResponElimina
  24. salut DOLÇA, tróbe que avía fet un comentari per aquet maravellós pastís d´ almela,peró veig que nó, soc molt golós peró encara tinc por per a ferlos, al méu blog tens la resposta al téu comentari, com eres una maestre-sa en dolços y altres moltes coses, a veúre cuánt prepares un dols tricolor es una "sugerençia".......paco

    ResponElimina
  25. He vingut a saludarte feia dies que no venia.
    Aquets "borraxets" tenen molt bona pinta.

    Una abraçada!!!

    ResponElimina
  26. Hola Dolça, como siempre un pastis estupendo, un saludo.
    JUAN
    Ya hice el mejar blanc y me salio buenisimo.

    ResponElimina
  27. Mmmmh!
    M'encanta, m'encisa l'ametla i aquest pastisset fa una mengera!!!

    M'he fet admirador del teu blog! Ens veiem per ací o per www.rossejat.blogspot.com!

    Besades!

    ResponElimina
  28. Hola Glòria:

    M'agradria fer el pastís de l'ametlla laminada, però no se on comprar-la a Barcelona i en quantitats petites... he trobat per comprar una caixa de quilo!!

    Gràcies

    bgayete@gmail.com

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.