30.10.09

Bacallà gratinat

Una recepta tan senzilla de fer com bona i aparent. Com a prèvies només cal tenir una bona salsa de tomàquet ( només de tomàquet) , feta a foc baixet xup-xup-xup i fer un bon all-i-oli .
Agafem el bacallà i el desalem. Una vegada el tinguem al punt li treiem bé l'aigua, l'enfarinem una miqueta i el fregim lleugerament.
El posem en un plat amb una mica de paper de cuina perquè absorbeixi l'oli que sobra i a montar el plat!
Una capa de salsa de tomàquet. Damunt el tall de bacallà que espolvoregem amb una mica de julivert talladet. Cobrim el bacallà amb all-i-oli i ho posem a gratinar fins que agafi una mica de color.

Senzill, veritat? Doncs animeu-vos a fer-lo i bon profit!

Advertència: La salsa de tomàquet ha de portar poca o gens de sal i l'all-i-oli també. La sal del bacallà sempre domina una mica!

25 comentaris:

MaryLou ha dit...

Molt bo!!!! Quina pinta!! a nosaltres el bacallà ens agrada molt!
Petonets

la vella carmanyola ha dit...

mmmmm bacalla!! a casa ens encanta!

D'aquesta manera el fem molt, es tal com el feia la meva padrineta i sempre a tingut molt exit a casa.

L'altre dia m'el van explicar amb papillota però no le provat, a veure si ho faig i m'agrada ho posaré ;))

Records

Elvira ha dit...

Es el plat preferit de la meva mare, i només de veure el teu estic salivant, fàcil i bó de veritat. Una abraçada

Gemma ha dit...

A mi el bacallà no m'entusiasme gaire, però la mateixa recepta amb un altre peix s'adapta la mar de bé... Senzill, ben presentat i molt bo.

Mandragora30 ha dit...

DolÇa, qué delicia!! Es la primera vez que no utilizo el traductor al entrar en tu blog, y es que la foto lo dice todo y ayuda a entender muy bién!!

Me ha encantado este plato, Me gusta el bacalao rebozado, la salsa de tomate caserita y el al i oli... Lo dicho: "ME ENCANTA"

petonets!!!

Lolah ha dit...

El bacalao siempre está riquísimo, y así gratinado con ali-oli, me encanta!
Un beso.

Josepb. ha dit...

Dolça; Beethoven deia que una partitura, per més notes que portes, no volía dir que fos millor. Que vaigi de gust Dolça¡¡.

mesilda ha dit...

En mi casa lo comemos muy amenudo,porque es el pescado que mas nos gusta,solo con ver tu presentacion ya me dan ganas de preparalo.
Besets.

Margarida ha dit...

Senzill i amb molt bona pinta!
Jo tinc bacallà en remull per menjar diumenge, però el faré amb samfaina. Aquesta recepta me l'apunto per quan vingui la meva sogra, que li agrada molt l'all-i-oli!
Petons!

Marta ha dit...

Dolça el bacalla sempre triomfa...
Fàcil i bo!
...m'he traslladat a viure a Reus...a veure si ens coneixem!
Ptnts

laviana ( Fely) ha dit...

pues si que es facil...y si encima está buena...ya nada mas.
bexinos.

Marina ha dit...

Dolça, hola guapa,
¡Un plat excel·lent!
M'apunto la recepta ;)

Bon cap de setmana,
Marina

Caldebarcos ha dit...

Pero que rico tiene que estar ese bacalao. No va a quedar más remedio que probarlo. Con esto de los blogs no repetimos menú ningún día del año. Que riqueza grastonómica!!!!!!!
Bicos mil,guapa

Juan ha dit...

Dolça, un bacalao estupendo. Me ha encantado la receta. Me la apunto.
Fácil y rica.
Buen fin de semana.
Saludos

La Cuina de Cal Pepin ha dit...

Receptes senzilles com aquesta però fetes amb una bona matèria primera son les arrels autèntiques de la nostre cuina catalana.
Jo cada vegada més prefereixo aquest tipus de menja que receptes molt modernes i molt elaborades.
salut,
Pepin

Jaime ha dit...

Con el olorcito no me pude resistir a entrar jeje. Bacalao, que gran pescao y gratinado con ali oli.. interesante, no lo he probado pero me dicen que esta muy bueno!! Asi que me guardo la receta y si me sale rico, sera una receta para sorprender jeje. Buen blog y buenas recetas. Felicidades :)

ELS PEIXOS ha dit...

No faig mai bacallà, aquest semble molt bo i senzill.

La cuina vermella ha dit...

El bacallà a mi no em diu massa res, però a en Kike li xifla, el dia que li vulgui fer una sorpresa li dedicaré el teu plat. Molts petons i bona setmana!!

juan el catalan ha dit...

Hola Dolça, muy buena esta receta, un saludo.
JUAN

Anna ha dit...

M'encanta! Una recepta ben senzilla però molt "resultona". Té una pinta estupenda i segur que estava boníííííssim!
Me l'apunto!

Elena ha dit...

,,e passat aveure els bollitos i no hay manera ,on esta posat..


per cert el bacalla esta que se surt,,que bo-

Angie ha dit...

Me llevo la receta, Dolça. Tiene una pinta espectacular. Un besito y gracias!

Dolça ha dit...

Hola a tots i totes, una és neta de bacallanera, i com a tal el bacallà és un dels peixos que m'agrada més, però s'ha de dir que no m'agrada massa elaborat ja m'agrada trobar-li el gust de bacallà, és per això que l'esqueixada, el bacallà marinat i elaboracions com aquesta són les meves preferides.
Me n'alegro que us hagi agradat i fins l apropera!
PTNTS
Dolça

surfzone ha dit...

Jo comparteixo el teu gust: m'encanta el bacallà, i m'agrada molt trobar-ne el gust i no tapar-lo amb gaire salses :-D

abril ha dit...

Glòria, has tocat una de les meves debilitats...el bacallà i aquesta recepta!!! Em pirra...
I la teva m'ha encnatat!!! Bonísim!!!!