30.10.09

Bacallà gratinat

Una recepta tan senzilla de fer com bona i aparent. Com a prèvies només cal tenir una bona salsa de tomàquet ( només de tomàquet) , feta a foc baixet xup-xup-xup i fer un bon all-i-oli .
Agafem el bacallà i el desalem. Una vegada el tinguem al punt li treiem bé l'aigua, l'enfarinem una miqueta i el fregim lleugerament.
El posem en un plat amb una mica de paper de cuina perquè absorbeixi l'oli que sobra i a montar el plat!
Una capa de salsa de tomàquet. Damunt el tall de bacallà que espolvoregem amb una mica de julivert talladet. Cobrim el bacallà amb all-i-oli i ho posem a gratinar fins que agafi una mica de color.

Senzill, veritat? Doncs animeu-vos a fer-lo i bon profit!

Advertència: La salsa de tomàquet ha de portar poca o gens de sal i l'all-i-oli també. La sal del bacallà sempre domina una mica!

25 comentaris:

  1. Molt bo!!!! Quina pinta!! a nosaltres el bacallà ens agrada molt!
    Petonets

    ResponElimina
  2. mmmmm bacalla!! a casa ens encanta!

    D'aquesta manera el fem molt, es tal com el feia la meva padrineta i sempre a tingut molt exit a casa.

    L'altre dia m'el van explicar amb papillota però no le provat, a veure si ho faig i m'agrada ho posaré ;))

    Records

    ResponElimina
  3. Es el plat preferit de la meva mare, i només de veure el teu estic salivant, fàcil i bó de veritat. Una abraçada

    ResponElimina
  4. A mi el bacallà no m'entusiasme gaire, però la mateixa recepta amb un altre peix s'adapta la mar de bé... Senzill, ben presentat i molt bo.

    ResponElimina
  5. DolÇa, qué delicia!! Es la primera vez que no utilizo el traductor al entrar en tu blog, y es que la foto lo dice todo y ayuda a entender muy bién!!

    Me ha encantado este plato, Me gusta el bacalao rebozado, la salsa de tomate caserita y el al i oli... Lo dicho: "ME ENCANTA"

    petonets!!!

    ResponElimina
  6. El bacalao siempre está riquísimo, y así gratinado con ali-oli, me encanta!
    Un beso.

    ResponElimina
  7. Dolça; Beethoven deia que una partitura, per més notes que portes, no volía dir que fos millor. Que vaigi de gust Dolça¡¡.

    ResponElimina
  8. En mi casa lo comemos muy amenudo,porque es el pescado que mas nos gusta,solo con ver tu presentacion ya me dan ganas de preparalo.
    Besets.

    ResponElimina
  9. Senzill i amb molt bona pinta!
    Jo tinc bacallà en remull per menjar diumenge, però el faré amb samfaina. Aquesta recepta me l'apunto per quan vingui la meva sogra, que li agrada molt l'all-i-oli!
    Petons!

    ResponElimina
  10. Dolça el bacalla sempre triomfa...
    Fàcil i bo!
    ...m'he traslladat a viure a Reus...a veure si ens coneixem!
    Ptnts

    ResponElimina
  11. pues si que es facil...y si encima está buena...ya nada mas.
    bexinos.

    ResponElimina
  12. Dolça, hola guapa,
    ¡Un plat excel·lent!
    M'apunto la recepta ;)

    Bon cap de setmana,
    Marina

    ResponElimina
  13. Pero que rico tiene que estar ese bacalao. No va a quedar más remedio que probarlo. Con esto de los blogs no repetimos menú ningún día del año. Que riqueza grastonómica!!!!!!!
    Bicos mil,guapa

    ResponElimina
  14. Dolça, un bacalao estupendo. Me ha encantado la receta. Me la apunto.
    Fácil y rica.
    Buen fin de semana.
    Saludos

    ResponElimina
  15. Receptes senzilles com aquesta però fetes amb una bona matèria primera son les arrels autèntiques de la nostre cuina catalana.
    Jo cada vegada més prefereixo aquest tipus de menja que receptes molt modernes i molt elaborades.
    salut,
    Pepin

    ResponElimina
  16. Con el olorcito no me pude resistir a entrar jeje. Bacalao, que gran pescao y gratinado con ali oli.. interesante, no lo he probado pero me dicen que esta muy bueno!! Asi que me guardo la receta y si me sale rico, sera una receta para sorprender jeje. Buen blog y buenas recetas. Felicidades :)

    ResponElimina
  17. No faig mai bacallà, aquest semble molt bo i senzill.

    ResponElimina
  18. El bacallà a mi no em diu massa res, però a en Kike li xifla, el dia que li vulgui fer una sorpresa li dedicaré el teu plat. Molts petons i bona setmana!!

    ResponElimina
  19. Hola Dolça, muy buena esta receta, un saludo.
    JUAN

    ResponElimina
  20. M'encanta! Una recepta ben senzilla però molt "resultona". Té una pinta estupenda i segur que estava boníííííssim!
    Me l'apunto!

    ResponElimina
  21. ,,e passat aveure els bollitos i no hay manera ,on esta posat..


    per cert el bacalla esta que se surt,,que bo-

    ResponElimina
  22. Me llevo la receta, Dolça. Tiene una pinta espectacular. Un besito y gracias!

    ResponElimina
  23. Hola a tots i totes, una és neta de bacallanera, i com a tal el bacallà és un dels peixos que m'agrada més, però s'ha de dir que no m'agrada massa elaborat ja m'agrada trobar-li el gust de bacallà, és per això que l'esqueixada, el bacallà marinat i elaboracions com aquesta són les meves preferides.
    Me n'alegro que us hagi agradat i fins l apropera!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  24. Jo comparteixo el teu gust: m'encanta el bacallà, i m'agrada molt trobar-ne el gust i no tapar-lo amb gaire salses :-D

    ResponElimina
  25. Glòria, has tocat una de les meves debilitats...el bacallà i aquesta recepta!!! Em pirra...
    I la teva m'ha encnatat!!! Bonísim!!!!

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.