CLOÏSSES PICANTONES

Divendres vaig anar a plaça i em vaig passejar per la parada del peix, com sempre, i al final vaig comprar crancs i galeres per fer fumet ja que tenia idea de fer fideus rossos i unes quantes cloïsses.
En arribar a casa vaig pensar com puc arribar a ser d'avorrida si faig sempre els menjars de la mateixa manera, d'acord que ja ens agraden i que als de casa no els agraden gaire les variacions però un dia és un dia, així que, amb una cabeça d'alls , una punta de bitxo, i un polsim de pebre vermell (de la Vera) vaig fer les cloïsses.
Ben picats els allets i sofregits a foc ben baixet, quan estan gairebé caramel·litzats hi afegim el bitxo i el pebre vermell, ho remenem ràpidament, hi posem una mica de sal i un gotet de vi blanc. Quan comença a bullir hi posarem les cloïsses, que haurem tingut una horeta en aigua perquè treguin la mica d'arena que puguin tenir, ho taparem i quan s'hagin obert ja les tindrem a punt per servir.
Van quedar picantones, no arribaven a ser picants de veritat, però tenien una miqueta més d'alegria i el vi, fresquet, va córrer més que en altres ocasions, però sense passar-nos!

Comentaris

  1. Ens demanem aquest platillo extraodinari, pel vermut de diumenge. T'apuntes. Una forta abraçada!

    ResponElimina
  2. Ummm, que buenas, me gustan mucho y las tuyas se ven deliciosas, besos, pepa.

    ResponElimina
  3. Boníssim !!!i si amb tot això i posessis unes quantes mongetes del ganxet et quedaria d´allo més bé.
    Molt bonna aquesta recepta.

    ResponElimina
  4. Muy buena la receta y la pinta sensacional, pero cuando la haga, le quitare picante porque no puedo con él, eso si,también haré buena cuenta del vino. jejeje
    Un beso

    ResponElimina
  5. Dolça, quina bona pinta que fan aquestes cloises, han de ser boníssimes, ideals, com entrant de qualsevol àpat!!

    Un petó! beth

    ResponElimina
  6. Com m'agraden laes cloïsses!! i com tu dius sempre las faig de la mateixa manera, saltejadas amb all i julivert, una miqueta de vi i llimona. Las farè així picantones la propera vegada.

    Petonets

    ResponElimina
  7. Glòria, caram que decidida! Tota la raó que s'ha d'anar variant, però noia... hi ha cada plat que és difícil de substituir!!! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  8. ¿Que puedo hacer una tapita? de estas almejas tan ricas.
    "Que buenas que se ven",saludos.
    JUAN

    ResponElimina
  9. Una pinta estupenda, me gustaria hacerlas algun día, pero que es bitxo? No tengo ni idea!! gracias!

    ResponElimina
  10. Ja em va bé que siguin "picantones" sense arribar a per picants, perquè sinó em fan fora de casa!!! No em deixen posar bitxo a cap menjar, i el pebre amb moderació! Tu creus que així puc anar variant les meves receptes? Les meves sí que són realment avorrides!
    Un petó

    ResponElimina
  11. Mira que son bones i fàcils de fer, i amb pebre de la Vera, mai pot sortir malament. Petons

    ResponElimina
  12. Je je je... no m'estranya que corrés el vi, entre els bitxos, el pebre roig i els alls, devien quedar ben picantones!

    ResponElimina
  13. quin suquet que es veu més bo, i m'agrada la idea de posar-li un bitxo.
    Cap a favorits que les vui fer

    ptns

    ResponElimina
  14. Si que és cert que de vegades tenint mil llibres de cuina i mil receptes acabem cuinant sempre igual. M'alegro que trobesses una manera diferent de fer les cloïsses :)

    ResponElimina
  15. Dolça; Les cloïsses, són un bon entrant, amb tots aquests acompanyants, bó de debó¡¡. Jo el bitxo no l'hi posaría. Que vaigi de gust Dolça¡¡. Josepb -menja de bacallà-.

    ResponElimina
  16. Increiblement delicioses!!M'encanten les cloïsses i diuen que són boníssimes pel Ferro!!I picantones, hummmmm!

    Petons preciosa.

    Vanesuky.

    ResponElimina
  17. Que cosa mas rica Dolça. Los mariscos picantitos son muy bien recibidos en esta casa. A ver si encuentro algo con cáscara para poder hacerlos.

    Un abrazo.

    ResponElimina
  18. A mi també m'agraden ben picantones. Bona recepta. Un petó.

    ResponElimina
  19. Qué pinta tienen esas almejas, dolça!!!! Ah! y muy buena idea la idea de los bizcochitos a la taza. Un besito, guapa.

    ResponElimina
  20. Doncs, ganxeta, amb aquest plat a casa teva t'han hagut de tocar les palmes, perquè m'estic imaginant el sabor d'aquestes cloïsses i només puc dir, que gràcies per la recepta i com gaudiré quan les faci. Bona festa major!!!! Salut!!!!

    ResponElimina
  21. Que bones les cloïsses, a mi també m'agranden picants, com aquestes que ens presentes, queda apuntat!!!

    ResponElimina
  22. Que maravilla de posting.
    Excelente salsa.
    Feliz finde semana x

    ResponElimina
  23. Que bones aquestes cloïsses, i una mica picantones.. mmmm
    ptns.

    ResponElimina
  24. DolÇa, qué rico!! Me volvería loca mojando pan en esa salsita... uuuuuuuummmmmmmmmm

    Petons!!

    ResponElimina
  25. Gràcies a tots i totes pels vostres comentaris. Us vull aclarir que de bitxo n'hi vaig posar una punteta, que el ebre de la Vera que tinc és dolç i que els alls gairebé caramelitzats perden l apotència, per tant només són picantones, res de picants amb majúscula!
    Laura: bitxo=guindilla.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides