30.8.09

MADALENES DE LLIMONA (12)

BENVINGUTS AL SETEMBRE!

Tornem a la normalitat, quin remei! Que més voldria jo que estar sempre de vacances, però no! per poder gaudir d'uns dies d'esbarjo i distracció s'ha de treballar tot l'any. Qui en té la culpa de que no puguem viure sempre de vacances? Diuen que ens hem de remuntar a Adam i Eva , aquí ens ho expliquen amb un xic d'ironia i bon humor.
Tota aquesta introducció serveix per dir-vos que diumenge vaig fer un assortit de madalenes. Ara feia temps que no en feia, de madalenes, i les vaig portar com a postres a casa els pares i així vaig fer feliç el meu germà petit que és el fan número 1 de la meva reposteria, bé la meva cunyada també n'és entusiasta i cada vegada que venen els deleito amb alguna coseta.
Avui destaco les madalenes de llimona.



Necessitem:
  • -2 ous
  • -125g de sucre
  • -125g de farina
  • -125g d'oli
  • -1/2 sobret de llevat
  • -2 llimones
Liqüem les llimones.
Hi afegim la resta dels ingredients i ho passem tot per la batedora.
Omplim els papers de madalena fins la meitat. Jo ho he fet amb motlles de silicona.
Enfornem, al forn ja calent a 200ºuns 20-25 minuts.
Si voleu, en el moment de treure-les del forn les podeu pintar amb una miqueta de suc de llimona ben ensucrat i posar-hi, com jo he fet, unes estrelletes de sucre per guarnir-les.
Aquí us poso la recepta de les meves madalenes tradicionals perquè les vegeu abans de tunejar-les amb la llimona. També podeu veure com es fan amb la Turbo-Chef.
Si us animeu a fer-les i les feu amb robot comenceu posant les llimones, amb pell a triturar i després continueu amb la resta d'ingredients.
Tenen un gust de llimona important.

23 comentaris:

  1. Qué ricas estas magdalenas con tanto limoncito...a ver si pasa el calor y me animo a hacerlas.
    Un beso.

    ResponElimina
  2. no hi ha res com unes madalenes cassolanes. Aquest cap de setmana jo les he preparat d'ametlla.
    M'han agradat molt les estrelles de sucre per decorar.
    petons!

    ResponElimina
  3. Jo soc una enamorada de les madalenes, de tots el colors i sabors, a casa no faltan mai, i les teves amb les estrelletes, han quedat de "vicio" . Petons

    ResponElimina
  4. Ei, la primera recepta de la temporada, ben bona i ben dolça!
    Les estrelletes queden molt divertides i molt mones, bona idea! I amb el toc de llimona, han de ser unes magdalenes delicioses, no m'estreanya que el teu germà sigui el teu fan número 1 ;)

    ResponElimina
  5. Dolça!! Quines madalenes més guapes!! M'encanta el detall de les estralletes de sucre al damunt! Si m'animo les faré per portar-les dijous a la feina, que torno a treballar després de les vacances... què hi farem, com passen de ràpid les vacances!!!
    Una abraçada i bona tornada!!!

    ResponElimina
  6. Tienen pinta de estar muuuuy esponjosas, ummmm que ricas!!!

    ResponElimina
  7. Tornar a la normalitat és dur, però fer-ho amb aquestes madalenes no tan sols suavitza la questió, sinò que fins i tot val la pena.
    Una abraçada

    ResponElimina
  8. Aquestes madalenes tenen una pinta genial, m'apunto la recepta.

    ResponElimina
  9. M'encanten aquestes magdalenes que has fet. I aquests petits estels de colors, quina cucada. Una delícia. He vist que a l'antic sabecco de Reus tenen molts detalls d'aquests per decorar postres que a altres supers no he trobat.
    Pel que fa a les consultes que m'has fet, la carn és picada, ja està envasada així. No sé dir-te el nom amb exactitut, és de la seva marca aixó sí. És de porc.Té el dibuixet del porc i costa trobar-ho perquè està al costat i a vegades es barreja una amb l'altra. ELs macarrons surten molt bons i com que no té molt d'all no repeteix.

    Lo del tema de l'índex és un post amb data antiga. Si consultes el meu blog veuràs que són potser les primeres entrades que tinc. L'actualització però és manual. Jo no he descobert encara la manera de fer ho manual. Fas agregar imatge i al link que poses adjuntat és el link del post que has publicat. Llavors només cal petjar la imatge i llavors modificar el post. Salutacions guapa!!!

    ResponElimina
  10. Ummm han de ser bones bones amb el gust de llimona, la propera vegada faré la teva recepta...bona rentrée...petonets

    ResponElimina
  11. M' apunto ja mateix aquesta recepta de madalenes per fer-les ben aviat! Fan una pinta boníssima!

    Un petó! Beth

    ResponElimina
  12. Hola: ara que comença el setembre i tot tornarà a la normalitat, els nens a l'escola, horaris normals serà questió de fer madalenes perque s'emportin a l'escola i a més a més si són de llimona...
    Molt maca la decoració, llàstima que aqui encara no he trobat un lloc on venguin cosetes per decorar.
    Gràcies

    ResponElimina
  13. jo encara n m' hi he posat a fer madalenes serosament. Sempre em surten malament. Aquestes teves fan una pinta...
    ptns.

    ResponElimina
  14. I quin mes més bonic el setembre! ;) I amb aquestes madalenes de llimona, què millor per encetar-lo! :)
    El toc de les estrelletes, molt bonic!
    Petons!

    ResponElimina
  15. A els vermells, els pastissets ens encanten, de fet és el que més ens agrada! les teves madalenes refrescants de llimona ja han quedat a la llista de pendets.

    ResponElimina
  16. Bueno en els temps que corren més val donar gràcies els que teniu feina :)

    T'han quedat moníssimes i segur que no ne va quedar ni una :)

    ResponElimina
  17. Que bones magdalenes!!!Tenen que tenir un gustet a llimona deliciós!!!

    Petonets preciosa.

    Vanesuky.

    ResponElimina
  18. Boníssimes!! M'encanta el llimó i aquestes magdalenes han de ser un pecat. Besades

    ResponElimina
  19. Ei, noia, quina recepta més bona!A mi m'encanta el gust de la llimona, però a les magdalenes només hi poso la pell ratllada. La propera vegada ho faré com tu proposes. Molt maca la decoració amb aquestes estrelletes de sucre!
    Una abraçada (i ànims, que potser estar tot l'any de vacances seria molt cansat!)

    ResponElimina
  20. Hola Dolça,
    Veus, jo no n'hi fet mai de magdalenes però vista la bona pinta de les teves m'hi hauré de posar.
    Salut,
    Pepin

    ResponElimina
  21. Dolça; tens els fan número 1 amb el teu germà i la teva cunyada després i tot seguit els fans d'aquest teu blog, que com pots veure en fan més de 16¡¡. Que vaigi de gust Dolça¡¡. Josepb -menja e bacallà-

    ResponElimina
  22. Lolah, por fin parece que ha bajado un poco el calor, a ver si nos animamos a encender el horno!!!

    Eva, nosaltres som uns grans consumidors de madalenes, les d'ametlla també son boníssimes.

    Elvira, som un munt de gent els enamorats de les madalenes, per què serà

    gemma, els germans petits acostumen a ser fans de les germanes grans, sobretot si es porten uns quants anys, en el nostre cas 10!

    Cuinetes, si les portes a la feina, èxit segur, ja veuràs!!!

    Cris, estan muy esponjosas y con el gustito del limón son muy ricas.

    Josep, tornar a la feina, amb madalenes o no... però tots tornem a la feina, quin remei!

    Maia, apunta la recepta i fes-la. Després m'expliques que t'han semblat.

    Olles, ganxeta, gràcies per l'explicació de l'antic Sabeco, ja que ara que ens han tancat el super del Corte Inglès no sabia on anar.
    La carn picada ja la he trobat i les empanadilles han sortit molt bones.
    Sobre el tema de l'índex jo en vull trobar un de senzillet de posar i que s'actualitzi automàticament.

    M.José, si les fas ja em diràs que t'han semblat!

    Beth, et dic el mateix, em dius om t'han sortit, ok?

    Sílvia, el gust de llimona és molt important i és possible que als nens no els agradi tan fort, posa-n'hi una mica menys de llimona si es per a la mainada. Les estrelletes i altres coses per guarnir si tens Corte Inglès a la zona ho trobaràs segur. Al BOn Preu també se'n troben algunes i ara m'acaba de dir l'Olles que els supermercats que abans eren Sabeco en tenen un bon assortit

    Annafs, vigila el forn i aconseguiràs que et surtin, ja ho veuràs!

    Mercè, doncs a mi el setembre no m'agrada gens, em costa molt de passa, què hi farem, hi ha d'haver gustos per a tot!

    Vermells, si les feu vosaltres, amb el vostre toc especial segur que us sortiran esplèndides!

    Bajoqueta, tens raó , els que treballem no tenim dret a queixar-nos. Se les van menjar totes, no en va quedar cap per a berenar!

    Vanesuky, el gustet deliciós a llimona és un potent gust de llimona! però no és excessiu, és just al punt!, ni poc ni massa!

    Francesc, si agradden les llimones agraden aquestes madalenes, segur!

    Margarida, la ratlladura dona un gustet suau, aquestes tenen un important gust de llimona.

    pepin, doncs a què esperes a fer madalenes?

    Josepb -menja de bacallà- gràcies per ser el fan núm. 21

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  23. Ummm, quina pinta que tenen aquestas magdalenas! ANota la recepta.

    Petonets.

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.