6.11.12

Consomé de bolets

Amb uns quants camagrocs, unes quantes carreretes, ceps i rovellons que tenia en conserva he volgut fer un consomé de bolets, no un puré ni tampoc una crema. 
Hem necessitat un pot dels bolets en conserva anomenats anteriorment, brou de pollastre o de verdures, allets tendres, sal i oli. I per presentar el plat un ou escaldat i encenalls de pernil salat una miqueta fregits.
Sofregim els allets tendres tallats ben petitets i hi afegim els bolets, ben escorreguts i nets de l'aigua de la conserva. Quan comencin a petar hi posem el brou i ho fem bulli una mitja hora a foc lent. Ho colem i ho pasem pel colador xinés. Ho rectifiquem de sal.
Posem l'ou escaldat al mig del plat i hi posem una cullerada d'encenalls de pernil per sobre, hi posem un parell de cullerots del consomé al voltant i BON PROFIT!!!!
I aquesta és la proposta d'un plat de cullera per a la recepta del 15 d'aquest novembre, una recepta de les antigues del bloc, recuperada  per a l'ocasió!

25 comentaris:

  1. Pues tiene que estar riquisima, uffff se me hace la boca agua pensando en su sabor jajajaja.
    Un besito

    ResponElimina
  2. Hola Dolça. Hay días en que parece que las entradas que se ponen deban girar sobre el mismo tema. En este caso ha sido el consomé o las cremas, en los blogs que he visitado he visto unos cuantos, pero como este que has preparado con esa variedad de setas, no he visto ninguno. No lo he probado nunca pero creo que me satisfaría grandemente porque solo con verlo ya apetece probarlo.
    Saludos

    ResponElimina
  3. Ostres que bona!! m'agradaria fer-la però el link no em va bé!!

    Pots mirar el link??

    Gràcies.

    ResponElimina
  4. Dolça; -No tot son postres... a la cuina- Un entrant força atractiu i fàcil de fer, amb la garantía dels bolets és clar¡. Que vaigi de gust Dolça. Josepb -menja de bacallà-

    ResponElimina
  5. A casa ens agraden molt el bolets i aquesta recepta és perfecta pel cap de setmana, tinc conserva feta, de casa clar, i ja que en faré.
    Gràcies!!!

    ResponElimina
  6. Hola Dolça! Aquest consomé tan bo li encantaria al meu maridet, així que amb el teu permís el provaré de fer a casa.
    pt!

    ResponElimina
  7. Això si que és de casa!!Que bona i suau que eés aquesta crema!!Ay filla, un platet com aquest amb el mal dia que va fer ahir, l'hagués sopat jo ahir!!

    Petons maca.

    ResponElimina
  8. Boníssim, fins i tot fred ara que comença la calor ha de ser deliciós... ideal per a un soparet lleuger i amb tots els gustos del bosc.

    ResponElimina
  9. Bonjour Dolça,
    M'agrada molt el consomé de bolets i de manera general totes les receptes amb els bolets.A Catalunya he descobert també els rovellons, a França no es mengen i és una llàstima perquè són molt saborosos.
    Gràcia per la teva visita i et confesso que prefereixo els bolets que les pastanagues!
    Bisou et bon week-end,
    Henriette

    ResponElimina
  10. Dolça, quina pinta més bona, una gran aportació al HEMC!!

    Un petó! Beth

    ResponElimina
  11. Dolça, quin consomé més rebo!! Per aquí no es fan bolets :(, així que ho tinc difícil per fer-la a no ser que pagui una burrada! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  12. Dolça, com a amant dels bolets et dono un EXCEL.LENT!

    ptns

    ResponElimina
  13. Tiene que estar riquisima,ya me imagino su sabor solo con ver la foto.
    Un beso.

    ResponElimina
  14. Bona recepta Dolça. M'agraden molt els bolets però mai he pensat fer un consomé. Aquest té molt bona presentació i si són de la nostra estimada comarca, doncs més. Salut!!!!!

    ResponElimina
  15. Hola Dolça!
    Mmmmm... tot el que estigui cuinat amb bolets està de mort!!! M'encanten :D. Aquesta recepta està estupenda! Gràcies.

    Ah, si vols passar pel meu blog ja he pujat el round up de truites :D
    http://recipespicbypic.blogspot.com/2009/05/blog-your-omelet-round-up-find-your.html

    Petonets♥

    ResponElimina
  16. Això ha de ser boníssim!! A més, sempre va bé un consomé. Salutacions

    ResponElimina
  17. A mi m'agraden molt els bolets però no els he fet mai així. I amb la bona pinta que fa la foto, deuen ser boníssims.
    I quina sort de poder caçar els bolets sense sortir de casa!
    Un petó

    ResponElimina
  18. Probaré a hacer esta receta con las setas secas (boletus, senderuelas y níscalos) que compré este verano en el Pirineo de Leida. Como éstas tienen tanto sabor habrá que controlar las cantidades, pero creo yo que saldrá de muerte. Y con esa guarnición de huevo y jamón ni te cuento.
    Saludos.

    ResponElimina
  19. Així que ets una micòloga d'anar per casa...ja!!! Molt bona aquesta "crema"!!!
    Ptns

    ResponElimina
  20. Hola Dolça estimada i guapa tu

    Nena quin aproposta més al meu gust,...humm copio
    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  21. Ha d'estar boníssima aquesta sopa!
    I mira que no sóc molt de sopa, però se de bolets, així que ja compensem!!
    ptns!!

    ResponElimina
  22. què bona i hui fa el día ideal...bsts

    ResponElimina
  23. Què bona deu estar!! M'encanta.
    Petons,

    ResponElimina
  24. Ja m'imagino el sabor, mmmm! Boníssim!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  25. Aquesta me l'apuntoooo! ha de ser boníssimaaaa!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.