6.11.12

Consomé de bolets

Amb uns quants camagrocs, unes quantes carreretes, ceps i rovellons que tenia en conserva he volgut fer un consomé de bolets, no un puré ni tampoc una crema. 
Hem necessitat un pot dels bolets en conserva anomenats anteriorment, brou de pollastre o de verdures, allets tendres, sal i oli. I per presentar el plat un ou escaldat i encenalls de pernil salat una miqueta fregits.
Sofregim els allets tendres tallats ben petitets i hi afegim els bolets, ben escorreguts i nets de l'aigua de la conserva. Quan comencin a petar hi posem el brou i ho fem bulli una mitja hora a foc lent. Ho colem i ho pasem pel colador xinés. Ho rectifiquem de sal.
Posem l'ou escaldat al mig del plat i hi posem una cullerada d'encenalls de pernil per sobre, hi posem un parell de cullerots del consomé al voltant i BON PROFIT!!!!
I aquesta és la proposta d'un plat de cullera per a la recepta del 15 d'aquest novembre, una recepta de les antigues del bloc, recuperada  per a l'ocasió!

25 comentaris:

Rosa ha dit...

Pues tiene que estar riquisima, uffff se me hace la boca agua pensando en su sabor jajajaja.
Un besito

Juan ha dit...

Hola Dolça. Hay días en que parece que las entradas que se ponen deban girar sobre el mismo tema. En este caso ha sido el consomé o las cremas, en los blogs que he visitado he visto unos cuantos, pero como este que has preparado con esa variedad de setas, no he visto ninguno. No lo he probado nunca pero creo que me satisfaría grandemente porque solo con verlo ya apetece probarlo.
Saludos

la vella carmanyola ha dit...

Ostres que bona!! m'agradaria fer-la però el link no em va bé!!

Pots mirar el link??

Gràcies.

Josepb. ha dit...

Dolça; -No tot son postres... a la cuina- Un entrant força atractiu i fàcil de fer, amb la garantía dels bolets és clar¡. Que vaigi de gust Dolça. Josepb -menja de bacallà-

Dolorss ha dit...

A casa ens agraden molt el bolets i aquesta recepta és perfecta pel cap de setmana, tinc conserva feta, de casa clar, i ja que en faré.
Gràcies!!!

Eva ha dit...

Hola Dolça! Aquest consomé tan bo li encantaria al meu maridet, així que amb el teu permís el provaré de fer a casa.
pt!

Vanesuky ha dit...

Això si que és de casa!!Que bona i suau que eés aquesta crema!!Ay filla, un platet com aquest amb el mal dia que va fer ahir, l'hagués sopat jo ahir!!

Petons maca.

Gemma ha dit...

Boníssim, fins i tot fred ara que comença la calor ha de ser deliciós... ideal per a un soparet lleuger i amb tots els gustos del bosc.

Henriette ha dit...

Bonjour Dolça,
M'agrada molt el consomé de bolets i de manera general totes les receptes amb els bolets.A Catalunya he descobert també els rovellons, a França no es mengen i és una llàstima perquè són molt saborosos.
Gràcia per la teva visita i et confesso que prefereixo els bolets que les pastanagues!
Bisou et bon week-end,
Henriette

La Llibreta Viatgera ha dit...

Dolça, quina pinta més bona, una gran aportació al HEMC!!

Un petó! Beth

Mercè ha dit...

Dolça, quin consomé més rebo!! Per aquí no es fan bolets :(, així que ho tinc difícil per fer-la a no ser que pagui una burrada! ;)
Petons!

Manresa ha dit...

Dolça, com a amant dels bolets et dono un EXCEL.LENT!

ptns

mesilda ha dit...

Tiene que estar riquisima,ya me imagino su sabor solo con ver la foto.
Un beso.

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Bona recepta Dolça. M'agraden molt els bolets però mai he pensat fer un consomé. Aquest té molt bona presentació i si són de la nostra estimada comarca, doncs més. Salut!!!!!

Núria ha dit...

Hola Dolça!
Mmmmm... tot el que estigui cuinat amb bolets està de mort!!! M'encanten :D. Aquesta recepta està estupenda! Gràcies.

Ah, si vols passar pel meu blog ja he pujat el round up de truites :D
http://recipespicbypic.blogspot.com/2009/05/blog-your-omelet-round-up-find-your.html

Petonets♥

Francesc ha dit...

Això ha de ser boníssim!! A més, sempre va bé un consomé. Salutacions

Margarida ha dit...

A mi m'agraden molt els bolets però no els he fet mai així. I amb la bona pinta que fa la foto, deuen ser boníssims.
I quina sort de poder caçar els bolets sense sortir de casa!
Un petó

Mar ha dit...

Probaré a hacer esta receta con las setas secas (boletus, senderuelas y níscalos) que compré este verano en el Pirineo de Leida. Como éstas tienen tanto sabor habrá que controlar las cantidades, pero creo yo que saldrá de muerte. Y con esa guarnición de huevo y jamón ni te cuento.
Saludos.

Marta ha dit...

Així que ets una micòloga d'anar per casa...ja!!! Molt bona aquesta "crema"!!!
Ptns

SUSANNA ha dit...

Hola Dolça estimada i guapa tu

Nena quin aproposta més al meu gust,...humm copio
mil petonets Susanna

Fórmules Culinàries ha dit...

Ha d'estar boníssima aquesta sopa!
I mira que no sóc molt de sopa, però se de bolets, així que ja compensem!!
ptns!!

llimaverda* ha dit...

què bona i hui fa el día ideal...bsts

Mónica López ha dit...

Què bona deu estar!! M'encanta.
Petons,

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Ja m'imagino el sabor, mmmm! Boníssim!
Moltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra

La Cuina de l'Olga ha dit...

Aquesta me l'apuntoooo! ha de ser boníssimaaaa!!!
Petons,
Olga