TRUITA D'ESPÀRRECS I ALLETS TENDRES

Arriba el bon temps i tots els marges dels camins estan plens d'esparragueres amb espàrrecs tendres. Per aquí hi ha molta afició a anar a collir-los per fer-ne truita.
De l'espàrrec de marge us puc dir:

L'espàrrec és ric en betacarotè, essencial per a la vista, la pell, els cabells, les mucoses, els ossos i per al bon funcionament del sistema immunològic.

L'espàrrec fresc conté poca aigua i pocs nutrients energètics, i és ideal per a dietes hipocalòriques.

Com que és ric en potassi i pobre en sodi, l'espàrrec fresc té un efecte diürètic que ajuda a eliminar líquids.

La fibra de l'espàrrec dóna sensació de sacietat i no sembla que es tingui tanta gana..

L'espàrrec és ric en betacarotè, essencial per a la visió, la pell, els cabells, les mucoses, els ossos i el bon funcionament del sistema immunològic.

Aquesta informació dels espàrrecs la he agafada de : http://www.tv3.cat/cuinaxsolters/aliments/alim183699477.htm



Necessitem:
  • -Un bon manat d'espàrrecs acabats de collir
  • -2 o 3 allets tendres
  • - un parell d'ous
  • - Sal i oli

En una paella posem els allets talladets petits a sofregir, a foc ben baixet.

Mentrestant netegem els espàrrecs, amb unes tisores tallen les puntes i una mica de tija (hem de vigilar no tallar massa tija ja que aleshores és dura). Podem escaldar-los un parell de minuts en aigua calenta i després escorre'ls i posar-los junt amb els allets tendres (així és com ho havia vist fer a casa meva). O podem posar les puntes dels espàrrecs a la paella amb els allets i, a foc ben baixet, afegint-hi tres cullerades d'aigua, deixar que es coguin.

Quan ja els tenim a punt fem una truita de dos ous.

Jo hi he posat uns talls de butifarra blanca feta a la planxa per damunt, aprofitant que feia una mica de fred. Normalment sola amb una mica d'amanida és un perfecte sopar de primavera.

Aquesta recepta la he penjat al concurs de truites del http://recipespicbypic.blogspot.com/ de la Núria

Comentaris

  1. Ganxeta, has encertat de ple. M'encanta la truita d'espàrrecs. Quan arriba aquest temps em torno boja. Abans una amiga de la meva mare, portava cada diumenge a la tarda a casa meva un bon manat, però d'aquells grans, grans, i feiem amb els espàrrecs de tot, truita, escabetx.... Ara si vull espàrrecs els haig de comprar o posar-me les xiruques i anar a buscar-los, però això em dóna molta mandra. A casa meva ens han agradat sempre. Quina bona pinta, per sopar, un bon entrepà de truita d'espàrrecs i una cervesseta i, com una reina. Salut!!!!!!

    ResponElimina
  2. -No paren els esparregaires aquests dies i és que és quan son més bons oi? m´agraden, però sense abús , una truiteta un dia,un remenat i potser una sopeta , però amb tres cops a la temporada ja en tinc prou , tot i que crec que només he menjat unatruita enguany ,pensaré alguna cosa qaun em posi bona.
    petons veïna

    ResponElimina
  3. LA meva preferida, i si els espàrrecs son collits per tu mateixa encara millor!!! Nosaltres hem plantat esparragueres al jardí, i un cop a la setmana tenim truitea bona com la teva! Molts petons.

    ResponElimina
  4. Que bé poder anar a collir els espàrrecs per després fer-ne una truita tan bona com aquesta que ens presentes avui!! :)

    ResponElimina
  5. A casa me'ls porta l'àvia...que quan fa bo va a passejar...i sempre en veu...a mí em costa una miqueta més veure'ls, però amb els anys els veus més!
    Deliciosa truita!
    Ptnts

    ResponElimina
  6. Dolça; Tinc uns parents a Llagostera (Gironés), i alguna que altre vegada he anat a buscar amb la meva cusina els espàrrecs de marge, ella ho enfilava força bé, aixó de trobar-los, jo també m'enfilava però d'esgarrapades, aixó sí curades al vespre amb una truiteta de espàrrecs tendres¡¡
    Josepb -menja de bacallà-

    ResponElimina
  7. Olles, ganxeta, no cal que et posis les xiruques!!! Amb unes bambes ja fas, una bona caminada per la riera de Maspujols i tornes amb un esplèndid manat... Ara que aquests dies més que espàrrecs el que agafaràs és un bon constipat!!
    Bones festes i bones processons.

    Mai, ganxeta veïna, que estiguis malaltona no m'agrada gens, vinga uns bons caldets calentons i a recuperar-se. Una abraçada.

    Parella, a mi no m'agraden tant com per a plantar-los al jardi i fer-ne una truita a la setmana, jo amb tres o quatre a la temporada ja en tinc prou, i així també tinc excusa per anar a fer una bona passejada per les muntanyes de les rodalies, i de pas ens aturem a la cansaladeria dels pobles a comprar llangonissa, o a l forn a buscar un bon pa de pagès... Ai! aquesta roba que seguirà minvant!!!

    Mercè, i si no els pots anar a collir, al mercat se'n troben!

    Marta, deu ser això de l'edat, i jo com que ja sóc una miqueta gran... doncs els trobo més fàcilment! jejje

    Josepb -menja de bacallà-, tens raó amb això de les esgarrinxades. Segons on es troba l'esparraguera més val no acostar-t'hi ja que pots sortir-ne una mica malmès, però aquest any que el bosc no està sec se'n troben sense tant de risc.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  8. Ummmmmm que me gusta esta tortilla, en Ibiza hay muchos y los congelo para tener todo el año.
    Un besazo preciosa

    ResponElimina
  9. Bonjour Dolça,
    Je viens faire un petit tour sur ton blog pour te souhaiter de bonnes fêtes de Pâques pleine de joie!
    Avec toute mon amitié sincère,
    Henriette.

    ResponElimina
  10. No hi ha res com una bona truita d'espàrrecs de marge acabats de collir mentre tornes d'alguna excursió... deliciosa!

    ResponElimina
  11. Aquí no hi ha massa tradició d' anar a collir espàrrecs. Al menys jo, no sabria on anar-ne a collir.
    Jo els compro a la fruiteria i els allets sí que els tinc a l' hort...Una truita boníssima.
    ptns.

    ResponElimina
  12. Aquí també és molta tradició anar a collir espàrrecs, però jo no ho faig mai. El que sí faig és posar uns quants alls tendres a la truita, com es fa a casa teva!

    Si vols, pots passar pel meu bloc on trobaràs una cosa per a tu.
    Una abraçada

    ResponElimina
  13. Que bones que són les truites d'espàrrecs, jo també hi poso alls tendres si en tinc, li dona un toc molt bo.
    No sé si és millor menjar-se la truita o anar a buscar els espàrrecs!
    Un petonet!

    ResponElimina
  14. Hola Dolça, aunque un poco tarde espero ponerme al día jj.
    Esta tortilla me encanta, siempre que puedo la hago. De siempre me ha gustado y al ver la foto se me ha hecho la boca agua. Tuvo que estar fabulosa.
    Saludos

    ResponElimina
  15. Quina truita més deliciosa, m'encanta i amb la botifarra blanca ja es per fer festa major!!

    ResponElimina
  16. Hola Dolça!
    Estic començant a preparar el post per dilluns de les truites: Blog your Omelet i ara no sé si tu vas participar amb aquesta o no... tinc la URL guardada peró quan veig el post no he trobat el logo ni la menció del concurs... em sembla que tinc un embolic! Que m'ajudes?
    Gràcies guapa!

    ResponElimina
  17. http://nototsonpostres.blogspot.com/2009/04/truita-desparrecs-i-allets-tendres.html

    Núria, a veure si ara ja està solventat. Fa un parell de setmanes se'm va desconfigurar el blog i m'han marxat algunes coses, entre elles el coulant de la capçalera, i m'imagino que el teu logo deu ser alguna de les coses que va volar!!! A veure si ara ja està bé.
    Gràcies i perdona.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides