14.2.09

Galetes de merengue i avellana

Aquí tenim la recepta d'unes galetes que es poden fer quan tenim clares d'ou que ens han sobrat. Me la ha fet arribar l'Estela, que ja ens ha obsequiat amb PASTÍS D'AMETLLA I LIMONCELLO i Tarta de massapà i poma .



Necessitem:
. 4 clares d'ou
. 200 gr avellanes torrades ( no cal dir que "vellanes" de Reus, és clar!)
. 200gr sucre
. 1 cullerada de llevadura
. 150 gr xocolata
. 1 cullerada cacau amb pols

Muntar les clares a punt de neu amb el sucre i un polsim de sal
Picar les avellanes i ratllar la xocolata
Barrejar les avellanes amb la xocolata, el cacau i la llevadura i afegir-ho a les clares muntades.
La recepta diu que es posi amb una mànega pastelera(jo ho he fet amb una cullera, no queda tan bonic però igual de bo). Posar al forn sobre paper sulfuritzat o paper d'alumini i coure-les al forn a 150º durant 15 o 20 minuts

La recepta és de Nestle Postres i s'hi pot afegir xocolata al mig (però jo no ho he fet).
fondre xocolata (100gr) amb mantega (50gr) i un cop fetes les merengues ajuntar-ne dues amb la xocolata fosa al mig

9 comentaris:

Dolita ha dit...

Una estupenda idea, Dolça. Se ven riquísimas.
Besos

Gemma ha dit...

Una idea ganial per aprofitar les clares que ens sobren d'altres receptes... Per exemple, de la crema que farem tots ben aviat per Sant Josep ;)
M'apunto la idea, que jo sempre acabo fent merengues i així variarem una mica ;)

Vanesuky ha dit...

Quines galetetes més fàcis i bones!!
Estic amb Gemma, és molt bona idea per utilitzar les clares!!

Petons maca.

Juan ha dit...

Dolça, de estas galletas no dejaba ni la señal jj. Tienen una pinta fabulosa y con la cuchara le has dado una forma especial jj.
Saludos y que pases un buen día.

Cuinetes ha dit...

Perfecte!! Una altra receptes per aprofitar clares!! Ja em puc posar a fer crema catalana i demà a fer les galetes!!! Gràcies Dolça per la recepta!

mesilda ha dit...

Muy buena idea,tienen que estar buenisi mas y ademas son sencillas de preparar.
Besos.

CocinArte ha dit...

Doolça, excelent recepta i a més adaptable a la meva dieta...

Graices
Núria

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Que bones, i que ningú ho dubti amb avellanes de Reus quedaran millor, res de turques. Salut!!!!

La cuina vermella ha dit...

ooh, Dolça, que boníssimes. Escolta em fet un video, a a veure si coneixes a algú!!