24.10.08

PANADA DE CARABASSA

Un altre esmorzar pedagògic, parenostre dels dimecres, i la veritat és que ja l'esperen, però dona gust portar-lo ja que tot ho troben bo i sempre s'ho acaben tot.
Ara, com es temps de carabasses, i agrada molt un "empanadón de calabaza" que porta una companya de Monzón he provat de fer una cosa que s'hi assembli una mica. Com el de la Milagros no ho és, però bó si que l'han trobat, o almenys això m'han dit, encara que només hagi estat per quedar bé!
He fet les panades individuals, però també es pot fer una panada grossa i després tallar-la a trossos.
Necessitem:
  • - Massa dolça
  • - Carabassa, tallada ben fina
  • - sucre
  • -canyella

Folrem un motlle amb paper de cuina i el pintem amb una miqueta d'oli perquè no s'enganxi.

Fem una capa ben prima de massa i la posem al motlle.

Tallem la carabassa ben fineta (jo la he tallada amb la màquina de tallar embotits).

Posem damunt la massa una bona capa de carabassa, hi tirem sucre i canyella al gust, (s'ha de ser generós).

Ho tapem amb una altra capa de massa ben fineta.

Ho enfornem a 200º fins que veiem que està cuit. Hi tirem una miqueta de sucre per damunt i ho deixem refredar abans de menjar.

9 comentaris:

  1. Uau, ho trobo espectacular i molt original! Ha de quedar boníssim!
    Quanta estona et triga a fer-se la carbassa?
    La masa dolça també m'ha agradat molt, a la foto veig que es pot estirar molt fineta...
    M'encanta la recepta!
    I quina sort que tenen els teus companys d'esmozars pedagògics... els tens molt mal acostumats, que mimats! ;)

    ResponElimina
  2. Dolça, aquesta panada ha d'estar de vici. Á mi la carabassa em xifla. És igual com es cuini, fins i tot assada al forn amb un amica de sucre. Aquesta recepta és molt senzilla i saludable.
    Salut!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  3. Gemma, amb el temps que tarda en coure's la massa la carabassa es cou. I la massa la veus, quan té un coloret dauradet ja està, uns 15-20 minuts en total ja que es fa molt finet tot.
    Els companys de feina...ja no sé si em volen a mi o els meus esmorzars pedagògics, jejeje
    ganxeta, és al forn amb una mica de sucre i canyella, però entre pa i pa. Jo no n'havia menjat mai de carabassa i ara, a partir d'aquest empanadón de Monzón m'hi estic aficionant i li estic trobant forces utilitats. Tens receptes per fer-les amb carabassa? Per cert, xul·lo el codonyat!!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Ganxeta, aprofitant les propietats de la carabassa, que són moltes, no t'arribes a imaginar les possibles combinacions que es poden fer tant dolces com salades.
    Ara que és la seva temporada, encara que tot l'any en trobes, no pateixis que començaré a fer-ne. Per compartir amb vosaltres el que més m'agrada.
    http://verduras.consumer.es/documentos/hortalizas/calabaza/intro.php

    Salut!!!!

    ResponElimina
  5. Gràcies ganxeta, espero les teves receptes, jo he fet alguna crema de verdures amb carabassa, però d'aquí no he passat.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  6. Quina delicia!!
    M'apunto la recepta!!
    Gràcies per la teve visita!!
    Petonets!s08

    ResponElimina
  7. dolça, quines propostes més originals que ens presentes. veig que els teus companys ja són han agafar per costum, això, quina sort que tenen!

    ResponElimina
  8. nena 4 dies sense entrar i no has parat i a que de cosses bones,no se per on començar ,,me agrada tot,,vaig a apuntar que després se me passa,un peto.

    ResponElimina
  9. Dolça! Felicitats! Quina recepta més original!! :) Ha de ser boníssim!! Si t'agrada la carbassa, et recomano el pastís i els brunyols de carbassa!!

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.