26.8.08

Croquetes


Les croquetes són cuina que recorda a les àvies. Són entretingudes de fer però sempre tenen l'èxit assegurat. No coneixo ningú a qui no agradin uns croquetes fetes tal com Déu mana.
Perque surtin bé s'han de prendre bé les mides de la panada de farina ja que si surt clara les croquetes poden desfer-se en fregir-les.

Necessitem:
Per a la pasta de carn:
  • 1/2 kg de carn de pollastre
  • 1/2kg de carn de vedella
  • 1/2 kg de carn de porc
  • 3 cebes
  • 1 cabeça d'alls
  • Vi ranci
  • Sal
  • oli
Per a la panada de farina:
  • 1i1/2l de llet
  • 50g de mantega
  • 300g de farina
  • sal
  • canyella (o nou moscada)

Per l'arrebossat:

  • 6ous
  • 1kg de pa ratllat

Oli per fregir.



Comenceu tallant les cebes i els alls i sofregint-los. Quan ja estiguin una mica rossets hi afegiu les carns, tallades a trossos, un bon raget de vi ranci i en feu un bon rostit.
Quan estigui tebi trinxeu la carn amb la picadora o el robot que tingueu i la reserveu.

A banda feu la panada de farina =beixamel molt espesa.
Es posa la llet al foc amb la sal, la canyella i la mantega; quan arrenca el bull s'aparta del foc i es tira la farina i amb el Turmix es barreja bé. Es torna a posar al foc remenant-ho constantment. Quan vegeu que es una massa espesa que s'enganxa a l'espàtula de fusta i s'aixeca de la cassola formant una bola ho treieu del foc i ho barregeu amb la carn.
Ho poseu en un bol perquè es refredi bé (jo ho deixo a la nevera d'un dia per l'altra)
Quan és ben fred es formen les croquetes:
Per un cantó es prepara un recipient amb l'ou batut i un altre amb el pa ratllat.
Les croquetes es fan amb les mans. Es posen dins el recipient de l'ou, s'hi suquen i després es passen pel pa ratllat.
Es deixen assecar una estona.
Es fregeixen en oli calent (no bullent), s'escorren bé posant-les una estona damunt un paper de cuina i se serveixen calentes i cruixents.
Si la quantitat que us surt es massa elevada per menjar-vos-les totes les podeu congelar, abans de fregir-les, i les feu servir quan les necessiteu. Són un bon fons de congelador!

Si voleu la versió Turbo-Chef cliqueu aquí:http://www.my-forum.org/Turbochef_278880/Para_aprovechar_la_carne_del_caldo_144.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.